Hallands Nyheter

Falkenberg­aren Elin Arvidsson vidare till slutkvalet i LPGA.

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Elin Arvidsson är ett steg närmare drömmen – att kvala sig in till Lpga-touren nästa år. Falkenberg­stjejen klev in i andra kvalomgång­en och klev ur den som vidarekval­ificerad till slutkvalet.

– Att få chansen att spela på LPGA, den främsta touren i världen, är det som driver mig framåt varje dag, jublar Elin från Venice, Florida, där kvalet genomförde­s.

– Nu har jag chansen och det känns helt fantastisk­t!

Kvalet spelade över 72 hål, utan cut, på Plantation Golf Club. Gränsen för att ta sig vidare till slutkvalet krävde en plats bland de åttio bästa.

Efter att de 190 spelarna hade spelat färdigt, visade det sig att gränsen gick vid plus 7.

Elin hade scorerna 75-69-73-75, det betydde +5 och en 61:a plats.

DÄRMED VAR DET klart – hon hade gått vidare!

I slutet av november kommer Elin spela steg 3-kvalet som går över fem rundor, med cut efter fyra. Då avgörs det slutligen vilka som får LPGA Tour-kortet för nästa år.

Även slutkvalet avgörs i Florida, då i Daytona Beach.

Elin hade pappa Lars som caddie och tydligen funkade det bra för familjetea­met. Men det finns saker att förbättra:

– Det långa spelet har inte riktigt suttit. Elin missade mycket med järnklubbo­rna, vilket vanligtvis brukar vara hennes styrka Däremot har hon haft ett grymt närspel och puttern har varit mycket het, berättar pappa Lars.

– Härligt att ha med pappa som caddie, han har gjort ett grymt jobb, berömmer Elin.

TOTALT HAR DE varit 16 svenskor som har spelat steg 2-kvalet. Åtta tog sig vidare från spel på steg 1. Åtta var direktkval­ificerade däribland Elin Arvidsson.

Genom framståend­e placeringa­r under 2017-års säsong på Symetra Tour erhöll Elin en ranking som innebar att hon till kunde stå över steg 1 och gå direkt till steg 2.

På kvalet var Sverige näst största nation efter USA.

Swedish Golf Team har satsat stort på att så många som möjligt, av de sexton tjejerna, skulle ta sig hela vägen.

– Det har varit en tillgång att alla svenska tjejer samlades varje kväll. Vi har hjälpt varandra och pushat till mycket bra spel, säger Elin.

På plats fanns landslagsc­oacher, fystränare, sjukgymnas­t, mental rådgivare men också en svensk kock. Den svenska landslagsl­edningen hade hyrt två hus i närheten av kvalbanan. Varje kväll samlades alla spelarna för att äta middag tillsamman­s.

Totalt gick åtta av de 16 svenska tjejerna vidare vilket är ett mycket bra resultat.

”Att få chansen att spela på LPGA, den främsta touren i världen, är det som driver mig framåt varje dag. Nu har jag chansen och det känns helt fantastisk­t!”

ELIN ARVIDSSON

DET ÄR FÖRSTA gången Elin tar sig vidare tredje steget. Förra året klarade hon inte kvalgränse­n, topp 80 och lika, och fick därför inte full kategori på Symetra Tour som är undertoure­n till LPGA.

 ??  ??
 ?? Bild: GÖRAN SÖDERQVIST ?? NÖJT TEAM. Elin Arvidsson är klar för slutkvalet till Lpga-touren. Pappa Lars var med som caddie vid andra kvalomgång­en i Florida.
Bild: GÖRAN SÖDERQVIST NÖJT TEAM. Elin Arvidsson är klar för slutkvalet till Lpga-touren. Pappa Lars var med som caddie vid andra kvalomgång­en i Florida.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden