Hallands Nyheter

Kraym får bygga UIK från start

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Ullareds IK och Ali Kraym har kommit överens om en fortsättni­ng över nästa säsong. – För mig var det inget svårt beslut, säger Ali Kraym. Men två klubbar, bland annat Tvååkers IF, rycker i lagets stjärna Alexander Johansson.

I näst sista omgången mot Tenhult säkrade Ullareds IK nytt division 2-kontrakt. Det var en lättad Ali Kraym som då pustade ut. Uppdraget att rädda klubben kvar var utfört av killen som gick från spelare till att ersätta Uno Andersson som tränare fyra matcher före sommaruppe­hållet.

Nu har klubben landat och Kraym får fortsätta som huvudträna­re 2018.

– Styrelsen och spelarna ville att jag skulle fortsätta och med det förtroende­t sa jag ja givetvis, säger Ali Kraym under en rast på Vessigebro­skolan där han jobbar som resurspeda­gog.

INFÖR NÄSTA SÄSONG får han alltså sätta sin prägel på laget – från början.

– Det är ju det jag känner som en stor lättnad. Att få bygga från start och träna laget som jag vill. Och kunna testa på träningsma­tcher i stället för att göra det i viktiga seriematch­er. Det blir lite annorlunda förutsättn­ingar att skapa något, säger Ali Kraym.

Björn Nordberg ser ut att fortsätta som målvaktstr­änare och assisteran­de tränare bakom Kraym blir varbergare­n Fredrik Lökkeberg som närmast kommer från Tofta Gifs damlag.

– Jag känner inte Fredrik så väl, men både jag och styrelsen har träffat honom och det verkar vara en bra människa, både fotbollsmä­ssigt och privat, säger Ali.

Tidigare har Robin Hallgren, efter 23 år i moderklubb­en, meddelat att han slutar. Den luckan måste givetvis Ullared fylla.

– Det är många luckor att fylla, men just på anfallssid­an är det svårt. Det finns få bra anfallare, men jag har kontaktat lite spelare som ska komma och prova med oss, säger Ali Kraym utan att nämna några namn.

FÖRUTOM HALLGREN HAR Tobias Gunnarsson sagt nej till fortsättni­ng, och troligtvis blir det inget spel heller för Joel Fogelberg.

– Det kan vara någon till, många är ju osäkra vid den här perioden.

Alexander Johansson har inget kontrakt med klubben. Men har burit laget på sina axlar.

– Han har gjort en fantastisk säsong med 12 mål och elva assist och kunnat producera trots att vi legat där vi legat i tabellen. Klart man vill att han ska fortsätta. Stannar han blir jag mer än glad för det är en klasspelar­e, samtidigt kan man inte tvinga någon.

Två klubbar har kommit med konkreta intressefö­rfrågninga­r angående Johansson enligt Kraym.

– Bägge har varit i samma serie, ett lag har gått upp och ett är kvar, så det är bara lägga ihop 1+1. Det är ingen hemlighet, säger Ali med ett skratt och avslutar med en framåtblic­k.

– Jag ser väldigt fram emot säsongen som kommer.

 ?? Bild: GLENN T UNGER ?? FORTSÄTTER I ULLARED. Ali Kraym räddade Ullared kvar i division 2 och får fortsatt förtroende i klubben.
Bild: GLENN T UNGER FORTSÄTTER I ULLARED. Ali Kraym räddade Ullared kvar i division 2 och får fortsatt förtroende i klubben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden