Hallands Nyheter

Ordet är fritt.

”Sverige ska tänka på de som går i skolan och som försöker fixa nya liv i Sverige”, skriver en gymnasieki­lle.

-

FLYKTINGAR. Jag är en kille som kommer ifrån Afghanista­n och som kom till Sverige helt ensam. Jag har bott i Sverige i två år och tre månader. Tyvärr har jag fått avslag på min ansökan att få stanna i Sverige och det är inte bara jag som fått avslag från Migrations­verket utan de flesta afghaner har fått avslag. Jag har verkligen försökt lära mig svenska bra, lära mig om samhället och vara en bra person.

Men nu vet jag inte vad som ska hända i framtiden och det är mycket svårt för mig och mina landsmän från Afghanista­n. För att jag vet inte om jag får stanna i Sverige eller om de ska skicka tillbaka mig till Afghanista­n. Jag vill säga att de afghaner som kom till Sverige före 2016 utan giltiga papper och som är under 18 år eller över 18 år ska få stanna i Sverige.

FÖR DET FÖRSTA, hur kan de ens tänka på att skicka afghaner tillbaka till Afghanista­n som dödar människor varje dag?

För det andra, i Afghanista­n finns många terroristg­rupper som växer upp mer och mer. Det är inte bara talibangru­pper utan det finns också IS.

För det tredje, i Afghanista­n finns olika religiösa grupper, en av dem är shia och talibanern­a dödar oss som är shia.

JAG VET ATT det är svårt för Sverige att ta hand om alla invandrare. Men de som kom före 2016 och lärde sig språket och började ett nytt liv i Sverige utan krig borde få stanna. Sverige ska tänka på de som går i skolan och som försöker fixa nya liv i Sverige. De flesta afghaner kom från Iran till Sverige och de vet ingenting om Afghanista­n. Då blir det lätt för talibanern­a eller isis att fånga dem när de kommer till Afghanista­n. Jag tror inte att Sverige vill det. En kille från Gymnasiesk­olan Falkenberg

 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG/TT ?? OTÄNKBART. Hur kan de ens tänka på att skicka afghaner tillbaka till Afghanista­n som dödar människor varje dag?
Bild: FREDRIK SANDBERG/TT OTÄNKBART. Hur kan de ens tänka på att skicka afghaner tillbaka till Afghanista­n som dödar människor varje dag?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden