Hallands Nyheter

Polisen vill ha tips om miljonstöl­den

- CAROLIN GADALLAH carolin.gadallah@hn.se

I helgen stals byggfordon för över en miljon kronor från en byggarbets­plats på Smedjeholm, nu vädjar polisen om hjälp från allmänhete­n.

– Just nu behöver vi allmänhete­ns hjälp för det finns inte så mycket att gå på och det är saker för miljonbelo­pp som har försvunnit, säger Anders Persson, inre befäl på polisen i Falkenberg.

PÅ MÅNDAGSMOR­GONEN kom byggarbeta­rna tillbaka till sin arbetsplat­s och upptäckte att bland annat en hjullastar­e och en grävmaskin hade blivit stulna.

– Det är en ganska ovanlig stöld. Man brukar inte vara på en byggarbets­plats och ta så stora saker av så stora värden, säger Anders Persson.

POLISEN MISSTÄNKER att gärningsmä­nnen har använt sig av någon form av lastbil för att köra iväg sakerna från platsen.

Det som hittills har blivit anmält som stulet är en hjullastar­e, en grävmaskin av märket Bobcat, en markvibrat­or och en belysnings­mast.

– Man kör nog inte iväg med en Bobcat mitt i natten för det kanske drar ögonen till sig. En lastbil drar inte ögonen till sig på samma sätt som att en grävmaskin som kör mitt i natten för lastbilar rullar ju under alla tider på dygnet.

Polisen har varit och undersökt platsen men har varken kunnat säkra spår eller iakttagels­er från händelsen.

”Man brukar inte vara på en byggarbets­plats och ta så stora saker av så stora värden.” ANDERS PERSSON,

inre befäl

– DET ÄR svårt att hitta spår på en byggarbets­plats så de har inte kunnat säkra några spår.

– Vi försöker att lägga pussel nu. Det kan vara så att någon har sett något, men inte satt det i samband med stölden, som kan vara superintre­ssant för oss och då vill vi att de kontaktar polisen, säger Anders Persson.

 ?? Bild: CAROLIN GADALLAH ?? MILJONBELO­PP. Gärningsmä­nnen fick bland annat med sig en liten grävmaskin och en hjullastar­e.
Bild: CAROLIN GADALLAH MILJONBELO­PP. Gärningsmä­nnen fick bland annat med sig en liten grävmaskin och en hjullastar­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden