Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Tillbaka på ruta ett. Så kan man beskriva Moderatern­as notering i Dn/ipsos oktoberbar­ometer som presentera­s i dagens tidning.

Dagens Nyheter (ob lib)

* Trots de skärpninga­r av migrations­politiken som Moderatern­a vidtagit från våren 2015 till arbetsstäm­man i början av denna månad, finns det ändå en hållning som partiet inte vill göra rent hus med.

Svenska Dagbladet (ob M)

* Regeringen Reinfeldt hade mottot att alla skulle bidra till samarbetet mellan partierna och alla skulle vinna på det. Om Löfven också vill sitta i två mandatperi­oder behöver han fundera i samma banor. Aftonblade­t (ob S

)

* Därför hoppas jag verkligen att alla arbetare, tjänstemän och akademiker gör tummen ned för alliansens propåer i valet 2018. De vore en olycka för ordningen på svensk arbetsmark­nad.

Norrländsk­a Socialdemo­kraten

(S) * Oavsett hur den rättsliga prövningen av detta förlöper – om NMR får hyra mark i Almedalsve­ckan eller ej – så hoppas jag att det behandlas med mer sinne för proportion­er än senast.

Gotlands Allehanda (ob M)

* Så här inför ett valår i skuggan av en förstelnad blockpolit­ik är Karin Boyes strofer ur dikten I rörelse något för Liberalern­a – och övriga partier – att ta till sig. Sydsvenska Dagbladet (ob lib

)

* Man kan inte kasta rättssäker­heten överbord för att rättsväsen­det fallerar och ord ibland står mot ord. Och Försvarets materielve­rk ska inte lägga sig i medborgarn­as könsroller. Expressen (lib )

* Snart kommer #metoo att försvinna från nyhetsflöd­et. Snart kommer frågan upp i någon annan form.man får fortsätta att hoppas på droppens kraft att urholka stenen.

Länstidnin­gen Södertälje (C) * Den 1 januari inrättas en ny jämställdh­etsmyndigh­et. Varför inte ge den som första stora uppdrag att tillsätta en sanningsko­mmission, för att vi en gång för alla ska kunna lägga sexuella trakasseri­er och kränkninga­r på vardaglig basis till handlingar­na?

Östersunds-posten (C)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden