Hallands Nyheter

Elbilen har potential att bli i det närmaste utsläppsfr­i

-

ordförande Hallands bilkår

på ”Utsläpp när elbilars batteri tillverkas” (23/10).

TRAFIK. Insändare. Du vet väl att:

1. Det finns ingen annan fordonstek­nik på marknaden som har potential att bli i det närmaste utsläppsfr­i.

2. Utsläppen för batteriet kommer främst från transporte­r med, just det, fossila bränslen.

3. Ur ett klimat- och resurspers­pektiv är det lika viktigt att inte överdimens­ionera elbilar och batterier (Tesla) vilket också gäller alla andra fordon (valfri kombi eller SUV)?

OMSTÄLLNIN­G TILL ATT använda förnybar energi vid tillverkni­ng och transporte­r är såklart precis lika viktig för elbilar som för andra produkter. Ingen samhällsme­dveten person har väl missat viljan att starta batterifab­riken Northvolt i Sverige? Detta möjliggör tillverkni­ng med förnybar energi och därmed en helt annan utsläppska­lkyl!

NÅGOT SÄGER MIG dock att det inte är ett klimatsmar­t och resurssnål­t samhälle signaturen Benjo brinner för, utan kanske snarare att hitta en ”sanning” som får hen att sova bättre om natten med dieselbile­n parkerad utanför?

Patrik Vi publicerar ibland aktuella insändare och debattarti­klar tidigare på hn.se än i papperstid­ningen. Vi kan också publicera fler insändare i samma ämne på nätet än i pappret. Läs de senaste åsikterna hn.se/åsikter

 ?? Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT ?? ELBIL. Omställnin­g till att använda förnybar energi vid tillverkni­ng och transporte­r är såklart precis lika viktig för elbilar som för andra produkter.
Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT ELBIL. Omställnin­g till att använda förnybar energi vid tillverkni­ng och transporte­r är såklart precis lika viktig för elbilar som för andra produkter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden