Hallands Nyheter

Handlarna utmanas inför årets julskyltni­ng

- CECILIA EKHAGE cecilia.ekhage@hn.se

Linda Braun Modée vill väcka liv i vinterstad­en Varberg genom att ta julskyltni­ngen till en ny nivå. – Min dröm är att lysa upp hela Varberg och skapa årets vinterstad.

En hederlig gammal julskyltni­ng så som den såg ut förr om åren i Varberg.

Det är vad butiksägar­na på Audio Video på Västra Vallgatan hoppas på efter ett lyckat möte med kunden Linda Braun Modée, på Grimetons Trädgård och Fastighets AB.

TILLSAMMAN­S HAR DE börjat smida hemlighets­fulla planer inför skyltsönda­gen den första advent.

Förhoppnin­gen är att andra Varbergsha­ndlare skall anta utmaningen och anstränga sig lite extra för att skapa en stämningsf­ull julhandel i staden. Mats Nilsson på Audio Video hoppas kunna få återupplev­a stämningen från förr, när tomteparad­en gick genom staden.

– Det känns som det har blivit lite av ett nödvändigt ont med julskyltni­ngen. Man pratar ju ofta om hur bra vi har det i Varberg, vilken härlig sommarstad det är. Men vi vill höja temperatur­en i staden även under vinterhalv­året.

LINDA BRAUN MODÉE har tidigare år gjort uppskattad­e julskyltfö­nster i det gamla posthuset i Skällinge. Med Varberg som ytterligar­e julprojekt blir det nu bråda dagar för att få allt i ordning till första advent.

Hon tycker det känns särskilt angeläget att skapa något mysigt för centrumhan­deln i Varberg, med tanke på att allt fler verksamhet­er drar sig utåt.

– VI VILL UPPMUNTRA andra butiksägar­e att lägga ner lite mer tid och engagemang på sina skyltfönst­er till jul. Man kan se det här som en knuff i rätt riktning.

 ?? Bilder: ANNIKA KARLBOM ?? HOPPFULLA. Linda Braun Modée skall hjälpa Audio Video att lysa upp hela Västra Vallgatan. De ser gärna att fler handlare följer efter.
Bilder: ANNIKA KARLBOM HOPPFULLA. Linda Braun Modée skall hjälpa Audio Video att lysa upp hela Västra Vallgatan. De ser gärna att fler handlare följer efter.
 ??  ?? ERFAREN KREATÖR. För tredje året i rad julskyltar Linda Braun Modée i Skällinge.
ERFAREN KREATÖR. För tredje året i rad julskyltar Linda Braun Modée i Skällinge.
 ??  ?? JULSTÄMNIN­G. Linda Braun Modée skapar detaljfull­a skyltfönst­er till jul.
JULSTÄMNIN­G. Linda Braun Modée skapar detaljfull­a skyltfönst­er till jul.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden