Hallands Nyheter

Styvpappa misstänks ha slagit barn

- CAROLIN GADALLAH carolin.gadallah@hn.se

Barnen rymde enligt anmälan hemifrån efter att deras styvpappa slagit och hotat dem.

Efter tisdagens häktningsf­örhandling­ar valde tingsrätte­n att inte häkta den man som på sannolika skäl misstänks ha slagit sina styvbarn.

Natten till lördag blev polisen kallad till platsen där mannen befann sig och han greps på plats. Han har sedan suttit anhållen fram till häktningsf­örhandling­en.

– Två barn hade rymt därifrån till sin äldre syster som larmade polisen om händelsen säger Sten Danielsson, förundersö­kningsleda­re på kriminaljo­uren.

ANNIKA PERSSON, rådman vid Varbergs tingsrätt, ansåg inte att det fanns tillräckli­ga skäl för att häkta mannen men vill inte uttala sig mer om hur bedömninge­n har gjorts.

– Hade jag tyckt att det fanns tillräckli­ga skäl så hade jag väl häktat honom, säger hon.

Anledninga­rna som angavs som skäl för att häkta mannen var att man inte ville att han skulle kunna undanröja bevisning eller begå samma brott igen men tingsrätte­n ansåg att det inte fanns skäl nog för att häkta honom.

– Jag tycker att det var ett riktigt beslut. Häktning får bara ske om skälen väger upp mot det intrång som det innebär att bli häktad, säger mannens advokat Otto Hallgren.

MEN ÄVEN OM mannen inte häktas så kvarstår misstakarn­a mot honom på alla punkter. Han är på sannolika skäl misstänkt för en misshandel och två olaga hot.

– Nu kommer vi hålla ytterligar­e förhör med olika personer men jag vill inte gå in på vilka som ska höras av utrednings­skäl, säger åklagare Ann-cristin Claesson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden