Hallands Nyheter

Olsson vill ta nästa steg – kanske i Bois

FOTBOLL: SUPERETTAN

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

– Jag har pratat med flera klubbar, men känner att jag inte vill namnge dem. Det är klubbar i division 1 och superettan, säger Thomas Olsson.

THOMAS ASKEBRAND HAR varit aktuell att ta över Varbergs Bois. Men under torsdagen avslöjade GP att han är väldigt nära konkurrent­en Örgryte IS. Parterna ska enligt tidningen vara muntligen överens.

– Det är ett väldigt känsligt läge nu, där vi ska informera berörda personer och intressent­er. Om det varit ”no comments” tidigare så är det ännu mer så nu. Vi måste göra det här rätt, inte minst gentemot de

om relationen till Jörgen Wålemark

kandidater som vi valt att inte gå vidare med. Det är jädrigt viktigt för mig, säger Öis-ordförande­n Joacim Nordh till GP.

Både Jörgen Wålemark och ordförande­n Lars Karlsson har varken sagt bu eller bä kring en eventuell fortsättni­ng för Wålemarks del.

Men klubben har förstås lagt ut krokar som back up.

ETT NAMN SOM nämnts, redan för tre veckor sedan, är Thomas Olsson. Han är huvudträna­re för Blåvitts U21- och U19-lag.

41-åringens kontrakt går ut efter den här säsongen. U19-laget har bland annat en Sm-final mot Elfsborg som väntar.

– Jag kommer inte vara kvar. Det har jag meddelat Blåvitt, att jag vill byta miljö. Just nu är målsättnin­gen att ta nästa steg och ta ett seniorlag. Jag har pratat med flera klubbar, men känner att jag inte vill namnge dem. Det är klubbar i division 1 och superettan, säger Thomas Olsson och fortsätter:

Thomas Askebrand placeras, enligt uppgifter till GP, i Örgryte IS. Frågan är vem som då kommer träna Varbergs Bois? Blir det fortsättni­ng för Jörgen Wålemark – eller tar hans kompis vid?

– DET HAR varit intensivt nu på slutet, med slutspel både för U21 och U19, dessutom har jag hjälp A-laget när Torbjörn Nilsson varit sjukskrive­n, så det har inte funnits så mycket tid att fundera på nästa år. Sista matchen med U21 är på onsdag, efter det får man försöka landa en tanke inför nästa år.

Det visar sig att Thomas är väldigt insatt i Varbergs Bois.

– Jag har bra koll. Jag känner Jörgen Wålemark och träffar honom regelbunde­t. Vi pratar fotboll, men umgås även en del privat. Jag har en bra bild över att vara tränare i en sådan miljö. Har du fått en konkret förfrågan av Varbergs Bois?

– Nej, det har jag egentligen inte fått av någon klubb. Men till dem som visat intresse har jag sagt att

”Vi pratar fotboll, men umgås även en del privat”

THOMAS OLSSON

vi ska ha en ny kontakt efter avslutat spel.

THOMAS OLSSON HAR en spelarkarr­iär bakom sig i moderklubb­en Åtvidaberg­s FF, IFK Norrköping, Malmö FF och IFK Göteborg. Totalt blev det 13 säsonger i Allsvenska­n.

– Som ledare var jag sedan assisteran­de två år i U19 bakom Alf Westerberg och blev väl huvudansva­rig 2014. Dessutom har jag haft lite extra uppgifter i U21 och även i A-truppen med koppling till träning, säger tvåbarnspa­ppan som bor i Göteborg.

– JAG BLIR högst troligt kvar på Västkusten. Det ska till något väldigt speciellt för att jag ska flytta och ta ett fotbollsjo­bb på andra sidan Sverige.

När man tittar på Thomas cv så är det två saker han framför allt har koll på.

– ATT UTVECKLA talanger har varit min uppgift de senaste åren och där känner jag mig väldigt trygg. Sen har jag ju den kopplingen att jag spelat själv och det är en styrka. Jag vet vart de ska eftersom jag själv varit där. Jag vet hur man ska prioritera saker för att komma så långt som möjligt. Hur länge dröjer det tills du vet vad nästa klubbadres­s blir?

– Det beror helt på. Ofta vill klubbarna ha klart så fort som möjligt. Ju längre jag väntar ju större är risken att de väljer en annan tränare. Men efter nästa vecka ska jag känna efter vad jag vill och därefter vara tydlig. Klubbarna har ju rätt att få veta.

 ??  ?? REDO FÖR ETT SENIORLAG. Thomas Olsson gick från spelare till ledare för IFK Göteborgs ungdomsaka­demi. Nu känner 41-åringen att han är redo för nästa steg.
REDO FÖR ETT SENIORLAG. Thomas Olsson gick från spelare till ledare för IFK Göteborgs ungdomsaka­demi. Nu känner 41-åringen att han är redo för nästa steg.
 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? Klubbar från division 1 och superettan har visat intresse.
Bild: MATHIAS BERGELD Klubbar från division 1 och superettan har visat intresse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden