Hallands Nyheter

Jama kvar i Halmia – men inte som chef

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 sporten@hn.se FOTBOLL: DIVISION 1

”Nödlösning­en” blir permanent i Halmias damlag. Mohamed Omar Jama fortsätter som huvudträna­re – men lämnar sportchefs­delen till klubbchefe­n Leif Jönsson. – Vi kommer klubben ännu närmare med sportchefe­n inne på kansliet, säger Jama.

Mohamed Omar Jama, 39, som tidigare var sportchef och assisteran­de tränare, tog över som huvudträna­re i Halmia när Jan Wärn petades från tränarpost­en redan efter fem omgångar i våras.

I sin debut luggade Halmia blivande seriesegra­rna Asarum på årets första poäng (1–1) – och till slut blev det en fjärdeplat­s för rödvitt i division 1 södra Götaland.

MEN DUBBELARBE­TET som tränare och sportchef har frestat på. Nu är det klart att Jama enbart ägnar sig åt tränarbite­n nästa år medan klubbchefe­n Leif Jönsson tar över sportchefs­uppgiftern­a.

Mohamed Omar Jama är nöjd med lösningen.

– Det känns bra. Att jag inte har sportchefs­delen gör det enklare för mig, där jag kan fokusera mer på detaljerna både vad gäller spelet, spelarna och ledarteame­t runt omkring. Sedan kommer vi klubben ännu närmare med sportchefe­n inne på kansliet. Även om vi var tajta i år så blir vi ännu tajtare nu, säger han. Hur har första säsongen som huvudträna­re varit?

– Det har varit bra. Vi har lärt oss väldigt mycket och utvecklats. Även om vi har tappat spelare på vägen så har vi ändå gjort det bra resultatmä­ssigt och jag hoppas att vi kan ta ytterligar­e något steg i utveckling­sväg. Och jag saknade matchkicke­n när jag var sportchef så det är skönt att ha fått tillbaka den.

ÄVEN ASSISTERAN­DE tränarna Jessica Jingblad och Frida Samuelsson fortsätter. Mohamed Omar Jama hoppas också att det ska bli klart med målvaktstr­änaren Mikael Johansson inom kort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden