Hallands Nyheter

Ödesmatch väntar Bois

Nu är det dags för sanningens sista minuter i superettan. Nu ska den tajta striden kring kvalstreck­et avgöras. Ska Varbergs Bois kravla sig upp på rätt sida?

- Anders Flink 010-471 52 44 ∙ anders.flink@hn.se

Sista hemmamatch­en i serien för säsongen, då krävs mer eller mindre seger mot Åtvidaberg för att Varbergs Bois ska ha allt i egna händer och fötter i sista omgången mot Gais. Vid förlust så luktar det negativt kval.

Två omgångar återstår. Örgryte är nia, Bois innehar den förhatliga trettondep­latsen. Men det skiljer bara tre poäng mellan lagen.

OCH DÄREMELLAN SKVALPAR också riskutsatt­a Gefle, Gais och Norrby.

Superettan har förvisso haft olika nerflyttni­ngskriteri­er under de senaste 15 åren. Men om vi bara går efter poängsumma­n för lag 12, som i nuvarande form är det lag som klarar nytt kontrakt utan kval, så har det som minst krävts 29 poäng (Falkenberg­s FF 2004) och som mest 40 poäng (Jönköping 2011).

För Bois väntar närmast seriejumbo­n Åtvidaberg på Påskbergsv­allen och sen avslutar man seriespele­t mot Gais, på Gamla Ullevi.

Kanske kan också förre Boiskapten­en Robin Tranberg och hans Dalkurd ge Varberg hjälp på traven, genom att besegra Gais i helgen.

Då skulle Borlänge-gänget också ta den andra direktplat­sen till Allsvenska­n.

BOIS-TRÄNAREN Jörgen Wålemark väljer – förstås – att se slutspurte­n an med tillförsik­t.

– Vi har allt i egna händer. Sköter vi korten rätt, så klarar vi det, lovar

han. Men jag lovar att vi inte underskatt­ar Åtvidaberg.

ÖDMJUKHET INFÖR UPPGIFTEN, är vad som gäller. Åtvidaberg luggade ju Gais på tre poäng för två omgångar sen.

Och östgötalag­et har, i skrivande stund, fortfarand­e en minimal chans att undvika direkt nerflyttni­ng.

– De har kvalitet. Vi förlorade till exempel bortamötet mot Åtvidaberg i våras, påpekar Wålemark.

Fast det bör förstås påpekas att Bois är seriens sämsta bortalag; inte en enda seger på fjorton försök. Hur kul vore det då att åka till Gaismötet med vinstkrav?

– Lugn i stormen, Gais-matchen är långt bort. Vi fokuserar på en match i taget, påpekar Wålemark.

LITE FRAMFÖRHÅL­LNING han Bois ändå. Det kan ju sluta med en kvalplats och då lär, med största sannolikhe­t, Mjällby står på andra sidan.

– Vi är förberedda på det, om så skulle se, säger Wålemark. Vi har en del Mjällby-matcher som vi kan titta på och analysera.

 ??  ?? BOIS BALANSERAR. Just nu är Varberg på fel sida kvalstreck­et i superettan. Två omgångar återstår för att rädda situatione­n.
BOIS BALANSERAR. Just nu är Varberg på fel sida kvalstreck­et i superettan. Två omgångar återstår för att rädda situatione­n.
 ?? Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT/KRISTER ANDERSSON/ARKIV ??
Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT/KRISTER ANDERSSON/ARKIV
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden