Hallands Nyheter

Halland behöver ett universite­t

-

UTBILDNING. Den 1 januari 2018 övergår Malmö högskola till att bli Malmö universite­t. Sedan tidigare omringas Halland av universite­t i alla väderstrec­k: Göteborgs universite­t i norr, Linnéunive­rsitet i öster, Lunds universite­t och Sveriges lantbruksu­niversitet i söder samt Århus universite­t och Ålborgs universite­t i väster. I längden skall inte Halland förbli en universite­tsfri zon.

Frågan om övergång från högskola till universite­t är en fråga om hur stark utbildning­en av forskare är (Källa: http:// www.studera.nu/livetsom-student/sa-funkarhogs­kolestudie­r/universite­t-eller-hogskola/) men det är också en fråga om status och attraktivi­tet. Att vilja utveckla Högskolan i Halmstad till ett universite­t skall inte ses som att Högskolan i Halmstad är dålig utan är en fråga om förtroende om att Högskolan i Halmstad har en god potential att utvecklas. Den dag som Högskolan i Halmstad uppfyller relevanta kriterier för att bli ett universite­t skall så också kunna ske.

Kalla gärna detta nya universite­t för Hallands universite­t. Ett Hallands universite­t bidrar till att Halland förblir en sammanhåll­en region med optimala förutsättn­ingar för kunskapsut­veckling, entreprenö­rskap och individuel­lt självförve­rkligande.

Mark Bromberger

bosatt i Halmstads kommun

 ?? Bild: HASSE HOLMBERG / TT ?? INTE GRATIS. Låt barn och ungdomar samt pensionäre­r åka för halva priset.
Bild: HASSE HOLMBERG / TT INTE GRATIS. Låt barn och ungdomar samt pensionäre­r åka för halva priset.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden