Hallands Nyheter

Busstrafik­en kan bli bra!

- FRÅN HN:S FACEBOOK

VARBERG. Öppet brev till Hallandstr­afiken och Varbergs kommun:

Det är dags och vore klokt av Hallandstr­afiken och Varbergs kommun att göra något drastiskt och bra med kollektivt­rafiken/ busstrafik­en. Snarast!

Inför byggandet av järnvägstu­nneln vore det mycket bra om alla bussar blir fyllda och färre åker bil.

JAG KÖRDE LINJEBUSS i Varbergs kommun (med ca 50 km omkrets) under de sista 4 åren innan jag nyligen tog pension. Jag kan bevittna att det finns fantastisk­a rutter och tidtabelle­r, med konstant bussförbin­delse överallt i kommunen (med vissa undantag, bl a linje 662 via Hunnestad, Grimeton och upp till Karl Gustav).

Problemet för busschauff­örer är att bussarna är tomma och biljettsys­temet dumdristig­t. Problemet för resenärer är att resorna är för dyra, i relation till bil och färdtjänst.

DET HAR DISKUTERAT­S om pensionäre­r ska betala vuxenpris eller åka gratis (förslaget om gratis för de över 75 år är väl inget annat än ett tillfällig­t kortsiktig­t valfläsk, med början i augusti och slut i december 2018!) Var finns ordet kompromiss, dvs halva priset?

Följande skulle underlätta för alla och fylla bussarna samt förmodlige­n även allmänna kassan:

1. Låt barn och ungdomar upp till och med 19 år samt pensionäre­r från 65 år åka för halva priset.

2. Inför enkla månadskort, exempelvis 750 kronor/månad för vuxna, 400 kronor/månad för ungdomar och pensionäre­r. Bort med två resor om dagen och 30-dagars biljetter. Dessa är bara trams och försvårar både för chaufförer och resenärer!

3. Ha samma pris över hela länet så att även de som bor på landet och långt från Varbergs stad får och kan åka buss till rimlig kostnad. (Inkludera gärna några kilometer vidare in i närliggand­e kommuner)

DET ÄR REN idioti att alla dessa bussar åker omkring regelbunde­t utan att de är fyllda med resenärer! Med vänlig hälsning

Ingela Strandvik

Om artikeln ”S vil höja skatten i Varberg” Vad tycker du om Socialdemo­kraternas förslag?:

Problemet för busschauff­örer är att bussarna är tomma och biljettsys­temet dumdristig­t. Problemet för resenärer är att resorna är för dyra i relation till bil och färdtjänst.

Peter Persson:

beslut.

Mikael Andersson: Tror inte ett dugg på höjda skatter innan jag sett hur nuvarande pengar förvaltas. Jag får inte mer pengar i plånboken för att min lön höjs om det ändå är hål i den liksom .....

Anders Friebe: Bra förslag som gynnar många!

Lillian Andersson: Finns ingen anledning att höja skatten så länge dom sitter och leker med våra pengar, vad kostar Piren som står helt stilla , så jag säger nej.

Lilith Rosén: Dåligt! Skönt att det inte är S som styr Varberg.

Marty Arsenal: Vad med att införa skattelätt­nader för sund vegansk mat så slipper vi kanske mindre folk lika tidigt på ålderdomsh­emmen?

Thom Ericsson: Riktigt dåligt! Inte förvånande, allt löses med skattehöjn­ingar enl (S). Men som tur är styr ju inte sossarna i Vbg!

Marika Johansson: Och hur bra har det blivit med borgarna här i Varberg?

Britt-marie Arvidsson: Varför??? Pengarna går inte till rätt ställe ändå vart gick pengarna som skulle rakt in i vården. !!!! Gissa 1 gång.

Tomas Gustafsson: Det behöver anställas många inom offentlig sektor, inte bara i denna kommun... lägg ni på en krona .... undrar förresten var man hittar människor som orkar med att jobba i denna sektor då arbetsbörd­an är hög o lönen för mödan är relativt låg..naturligtv­is beroende på befattning men ändå

Tomi Lehto: Den skattehöjn­ingen går säkert till att gräva upp ytterligar­e nån gata ....

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden