Hallands Nyheter

Varbergsfö­retag prisas

- JENNIE PERSSON 010-471 50 26 jennie.persson@hn.se

”Det är en bekräftels­e på att vi gör något rätt” ANDERS JOHANSSON vd Fortinova

För andra året i rad har Varbergsfö­retaget kvalat in på Veckans Affärers lista.

Varje år listar tidningen Veckans Affärer årets svenska Superföret­ag. För att kvala in på listan krävs att företaget fyra år i rad klarar krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning. I år lyckades 641 företag komma in på listan och för andra året i rad hamnar fastighets­bolaget Fortinova på listan.

– Man bli ju väldigt stolt, det känns fantastisk­t. Det är en bekräftels­e på att vi gör något rätt. I och med att vi har varit verksamma under så kort tid, endast sex år, så känns det extra kul. Det är motiverand­e för medarbetar­na att få en sådan här utmärkelse, säger Anders Johansson, vd på Fortinova. Vad betyder det här för företaget?

– Vi är ett ungt företag som strävar framåt och en sådan här utmärkelse skänker kredibilit­et. Det görs ju en gedigen gallring inför den här listan så visst har det ett visst värde att hamna där. Nu ska vi fira, men sedan blir det näsan ner i skrivborde­t igen för att fortsätta framåt. Vad händer framöver för Fortinova?

– Vi ska rekrytera fyra nya tjänster och vi kommer göra en nyemission och få nya delägare i bolaget. Det kommer bli ytterligar­e förvärvnin­g av fastighete­r, det senaste stora var ju vid Valenområd­et i Varberg. Det kommer hända en del saker i Varberg, Falkenberg och i Göteborgsr­egionen. Men än så länge vill vi gärna hålla det internt. Men vi gasar framåt.

Fortinova har i dag ett fastighets­bestånd på drygt 700 lägenheter längs med västkusten. Fastighete­rna finns från Uddevalla i norr till Falkenberg i söder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden