Hallands Nyheter

I natt väntar årets längsta festkväll

- ANTON BERGLUND 010-471 52 51 anton.berglund@hn.se

Natten mellan lördag och söndag ställs klockan tillbaka en timme då vi går över till vintertid. Det är enda gången på året som hallänning­arna kan roa sig en extra timme på natten. Men har nattklubba­rna koll på detta?

När HN får tag i Timothy Halldén, vd för Oscar Niteclub i Varberg, tackar han för hjälpen.

– Bra att du ringde. Jag hade helt glömt av att det var denna lördag. Det kommer jag slänga ut i mina medier snabbt som f*n. Vi pratade om det i våras och vi var förbannade här alla krögare för då ställde man om klockan från 02 till 03. Det innebar att vi fick stänga 02 den natten mitt under primetime. Då sa vi att det är väl likadant åt andra hållet, säger Timothy Halldén

HAN SÄGER ATT han hade agerat annorlunda om han kommit ihåg vintertide­ns konsekvens­er tidigare.

– Jag har ju Halloween nästa fredag och förutom juldagen så är det årets största dag för oss. Hade jag kunnat köra den en hel timme extra hade ju varit bra. Så det kommer jag göra till nästa år. Nu måste jag slänga ut att det är fest från 02 till 03 gånger två på lördag.

Timothy Halldén tror att beskedet kommer att leda till att folk går ut till klubben senare.

– De som är medvetna om detta kommer antagligen komma lite senare. Vi kommer så klart gå ut en halvtimme innan 03 med mikrofonen att vi kommer att köra 02-03 en gång till. Nu måste jag lägga lite marknadsfö­ring på detta.

Någon som inte blir lika exalterad är Per Eriksson, vd för Gustaf Bratt i Falkenberg. De kommer inte att göra något extra för kvällen.

– Nej, det gör vi inte. Vi värderar lite varje år men vi har fattat beslutet att ni stänger som vanligt. När vi drar tillbaka så stänger vi. Så ni stänger tidigare än ni behöver?

– Det kommer inte förändra omsättning­en för oss, på något sätt. Då kommer gästerna bara komma ut ännu senare. Varberg är lite annorlunda mot oss. Det är inte länge sen de gick från stängnings­tiden 02 till 03. Här hos oss har det varit 03 väldigt länge.

MEN VAD SÄGER reglerna egentligen? Helén Albino Andersson, tillstånds­handläggar­e i Varbergs kommun, säger att riktlinjer­na är tydliga kring hur krogarna ska agera när övergångar­na sker till både vintertid och sommartid.

– Det klockan är när man har justerat den är det som gäller. I helgen får nattklubba­rna en timme extra och förra gången blev de av med en. Så enkelt har vi valt att köra. Reglerna är samma i hela länet. – Vi har pratat just kring denna fråga i Halland och stämt av med de andra kommunerna i länet. Då blir det lika och ingen konkurrens­situation, säger Helén Albino Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden