Hallands Nyheter

Åtta personer fast för narkotikab­rott

- CAROLIN GADALLAH carolin.gadallah@hn.se

Under två dagar har polisens narkotikas­pangrupp lyckats ta åtta personer för olika typer av narkotikab­rott bara i Falkenberg.

– Det är anmärkning­svärt mycket narkotika i Falkenberg just nu, säger inre befäl på Falkenberg­spolisen Anders Persson.

Hallands nyheter har tidigare skrivit om problemen med narkotika i Falkenberg där lokalpolis­områdesche­f Christer Bartholdss­on uttalat sig om att läget nu är värre än någonsin.

Personerna som åkt fast under tisdagen och onsdagen är bland annat misstänkta för bruk av narkotika och innehav.

– Det känns som att ungdomarna är mer droglibera­la än vad de var förr, säger Anders Persson.

de som åker fast för den här typen av brott inte förstår att det kan ha konsekvens­er i det långa loppet.

– Vissa jobb man söker nu för tiden begär ju ut brottsregi­ster och då så kanske ens chanser minskar om de ser vad man har gjort, säger han.

DE ÅTTA PERSONERNA som åkte fast togs in för provtagnin­g för att se om de hade narkotika i kroppen och nu väntar polisen på provsvaren.

– För oss är det väldigt oroväckand­e för vi tror inte ungdomarna inser hur farligt det är, säger Anders Persson som menar att alla har ett ansvar i den här frågan.

– Det är klart att alla har ett ansvar i det här. Föräldrar, skola och samhälle och vi på polisen. Men det yttersta ansvaret har ungdomarna för det är de som gör de aktiva valen, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden