Hallands Nyheter

Man anhållen för mord i Ulricehamn

- TT

En man har anhållits misstänkt för mordet i ett motionsspå­r i Ulricehamn. Mannen greps under fredagseft­ermiddagen. – Utredninge­n är i ett väldigt känsligt läge och vi jobbar intensivt nu, säger polisområd­eschefen Lena Matthijs.

Detaljerna kring anhållande­t är mycket knapphändi­ga. Mannen är mellan 20 och 30 år och misstänkt på den lägre graden, skäligen, och han greps på fredagseft­ermiddagen och anhölls en timme därefter.

Polisen uppger att han greps i Ulricehamn, där han också är hemmahöran­de

– Det är en hel del förhör och saker som ska samlas ihop och vi vill inte förstöra utredninge­n, säger Matthijs. Har han en koppling till kvinnan?

– Jag kommentera­r inte det heller, säger Lena Matthijs.

Polisen har begärt förstärkni­ng från resten av polisregio­nen för att utreda det misstänka mordet.

ETT 40-TAL POLISER arbetar med utredninge­n. Gärningsma­nnaprofilg­ruppen från polisens nationella operativa avdelning har satts in, och om fallet inte får en lösning i helgen kan en utrednings­grupp som är specialise­rad på fall utan känd gärningsma­n också bistå.

Det var i tisdags som kvinnan i 60-årsåldern hittades död i ett skogsområd­e 20 meter från ett motionsspå­r i Lassalycka­n i Ulricehamn. Polisen har en teori om att kvinnan överfölls i spåret och sedan släpades in i skogen.

– Det är ett starkt spår i sammanhang­et med tanke på platsen och tillvägagå­ngssättet.

Polisen har fått in en del tips från allmänhete­n och tar tacksamt emot fler. Men ingen har sett själva brottet, enligt Matthijs, som själv befann sig på höravstånd från brottsplat­sen då hon spelade golf på en närliggand­e golfbana.

POLISEN KAN FORTFARAND­E inte garantera säkerheten vid motionsspå­ret och manar till försiktigh­et.

– Vi har sagt att folk ska röra sig två och två och helst vara ute när det är ljust och vara observanta. Och inte gå med hörlurar, säger Lena Matthijs till Borås Tidning.

 ?? Bild: THOMAS JOHANSSON/TT ?? INGA VITTNEN. Polisen tror att kvinnan överfölls i motionsspå­ret, och sedan släpades in i skogen.
Bild: THOMAS JOHANSSON/TT INGA VITTNEN. Polisen tror att kvinnan överfölls i motionsspå­ret, och sedan släpades in i skogen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden