Hallands Nyheter

Nu väntar avgörande matcher för Böljan.

- Mattias Nilsson 010-471 53 42 ∙ mattias.nilsson@hn.se

”Jag är en humörspela­re. Det är så jag funkar. Jag har mina toppar och dalar” NANNA JANSSON

Böljan

Böljan har en trerätters kvar på seriemenyn. Assi som förrätt, Uppsala som huvudrätt och Östersund som dessert. – Jag gillar matcher som betyder något och nu gör det verkligen det, säger jokern Nanna Jansson.

Det handlar om 270 minuters återståend­e spel i Elitettan.

När menyn är avklarad vet vi om Böljan fortfarand­e är ett lag för damfotboll­ens näst högsta serie.

Uppgiften är inte enkel; det skiljer trots allt fyra poäng upp till rätt sida nerflyttni­ngsstrecke­t.

Redan söndagens förrätt är en mastig uppgift; Assi är i högsta grad inblandat i jakten på den andra platsen till Allsvenska­n (den första är vikt för Växjö sedan länge).

– VI HADE svårt för dem på bortaplan och nu kommer de förmodlige­n vara ännu mer taggade eftersom de krigar om en plats till Allsvenska­n, men samtidigt, vi krigar ju för att hålla oss kvar, säger Nanna Jansson som inleder på bänken.

– Jag fick reda på det på träningen i går (läs torsdag). Tråkigt nu när det börjar dra ihop sig, då vill man såklart inte sitta på bänken, men jag hoppas på ett inhopp, gärna så långt som möjligt, så man får visa att man ska starta nästa match, säger Nanna Jansson.

HUNGRIG KOMMER HON vara trots att hon inte tar en plats i startelvan.

– Jag hade verkligen velat spela nu. Det här är min typ av matcher, säger 24-åringen som är fostrad i Bergdalens IK och kom till Böljan från Örby.

– Jag har väl känt en press för att jag har spelat högre upp i divisioner­na, men säsongen har inte blivit som jag hoppats på. Jag har kanske en spelstil som inte riktigt passat in, det är svårt att säga, men sen är jag en humörspela­re. Det är så jag funkar. Jag har mina toppar och dalar, säger Nanna Jansson som själv spelat fram till en hel del av Böljans mål, men fortfarand­e väntar på att få sätta ditt sitt första. För Böljans del krävs mer eller mindre en trepoängar­e mot Assi för att inte halka för långt efter. – Vi spelade lika (2-2) mot Växjö så vi vet att vi kan. Det gäller bara att koppla på hjärnorna och spela som ett lag, då tror jag vi fixar det, säger Nanna beslutsamt.

BÖLJAN-SPELARNA HAR fått ledigt både fredag och lördag. Det är ”egen-träning” som gäller. Kan det rentav vara ett vinnarrece­pt?

– Det får vi se efter matchen, säger humörspela­ren Nanna Jansson.

Med ett lätt skratt.

 ??  ??
 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? VIKTIG MATCH VÄNTAR. Böljan tar emot Assi på söndag och Nanna Jansson hoppas få göra ett inhopp. ”Det här är min typ av matcher”, säger hon.
Bild: ROBERT BOMAN VIKTIG MATCH VÄNTAR. Böljan tar emot Assi på söndag och Nanna Jansson hoppas få göra ett inhopp. ”Det här är min typ av matcher”, säger hon.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden