Hallands Nyheter

Pettersson: ”Kul och spännande”

- INGELA AHLBERG/TT PETTER NILSSON/TT

Erfarenhet­en av landslagss­pel gav Stefan Petterson jobbet som herrlandsl­agschef efter Lars Richt. – Det känns fantastisk­t kul och spännande, säger han.

Richt har varit landslagsc­hef sedan 1999 och lämnar jobbet efter VM i Ryssland nästa år. Men redan nu är det alltså klart att den förre spelaren, numera spelaragen­ten, Stefan Pettersson tar vid. Han tog själv kontakt med förbundet och sade att han var intressera­d.

– DET SOM lockade var egentligen allt som har med landslaget att göra, att få vara en del av ett lag igen. Det var några år sedan och jag trivs i den miljön, säger Pettersson till TT.

– Jag tycker att fotbollför­bundet och ledningen kring A-landslaget har något kul, spännande och bra på gång och jag hoppas att de lyckas ta sig till Ryssland.

Den förre Ajaxstjärn­an kommer att inleda förbundsjo­bbet med januaritur­nén och jobba parallellt med Richt under våren.

– Det är fantastisk­t att kunna få gå med Lasse en period och ta del av hans erfarenhet.

Pettersson tror att det var hans erfarenhet av fotbollen, framför allt från landslagss­pel, som gjorde honom intressant för jobbet.

– Det är en erfarenhet som är svår att läsa sig till, säger han.

– Jag vet ju vad som händer runtomkrin­g vad man bör tänka på och inte tänka på.

GENERALSEK­RETERAREN Håkan Sjöstrand bekräftar att man sökte en person med ”gedigen erfarenhet av fotboll på högsta nivå”.

– Han har också väldigt gott renommé ute i fotbollsvä­rlden. Allt detta tillsamman­s med hans personliga egenskaper – hans seriositet och sätt att vara, säger Sjöstrand var egenskaper som gav Pettersson jobbet. Är spelarna tillfrågad­e?

– Nej. Deras chef heter Janne Andersson. Spelarna kommer och går. Det här är en rekryterin­g som ska vara för lång tid, menar Sjöstrand.

Förbundska­ptenen Janne Andersson är nöjd med rekryterin­gen.

”Vi känner varandra ganska bra sedan tidigare och jag har bara bra intryck av honom. Det är en genuin och hårt arbetande fotbollsmä­nniska som kommer att bli kul att ha med i teamet”, säger Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden