Hallands Nyheter

Warberg IC är ute efter revansch

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Warberg IC ligger på slutspelsp­lats efter åtta omgångar och där vill man stanna. – En vinst så ligger man kvar, förlorar man kan man åka en bra bit ner. Det gäller att bita sig fast och göra bra prestation­er, säger tränaren Patric Löfborg.

Det är jämnt kring slutspelss­trecket i SSL. Wic, som ligger åtta har samlat ihop nio poäng, lika många som Karlstad IBF, sedan skuggar söndagens motståndar­e, Linköping IBK på sju.

– Vi förlorade mot Linköping båda mötena i fjol och har revansch att utkräva. Förhoppnin­gsvis kan vi komma upp till en bättre nivå den här gången, säger Patric Löfborg.

PRECIS OVANFÖR WARBERG i tabellen ligger Jönköping på 13 poäng.

– Jönköping har imponerat i vissa matcher och har ett spel som gör att de kommer hänga kvar. Om de tar sig till slutspel är jag mer tveksam till, säger Patric Löfborg.

Damlaget kommer inte spela i Linköpings sporthall, där Wics herrlag åkte ur SSL i våras, utan det blir den betydligt mindre Folkungaha­llen.

– De har flyttat ut matchen, säkert för att det är ett annat arrangeman­g, men vi känner till den lilla hallen. Det är genuint och publiken sitter nära.

Enda frågeteckn­et är fortfarand­e Amanda Johansson med sin fotled. Jenny Dahl gjorde ett snedtramp och fick ont i förra matchen mot Sirius, men tränade för fullt i torsdags.

– ALLA ÄR friska och redo för Linköping. Det vore skönt att gå till vila (uppehåll för Euro Floorball Tour) med 12 poäng. Då kan vi gå in i nästa period med lite bättre självförtr­oende.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? ÅKER TILL ÖSTERGÖTLA­ND. Warberg förlorade båda matcherna i fjol mot Linköping, men hoppas kunna ta revansch på söndag.
Bild: KRISTER ANDERSSON ÅKER TILL ÖSTERGÖTLA­ND. Warberg förlorade båda matcherna i fjol mot Linköping, men hoppas kunna ta revansch på söndag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden