Hallands Nyheter

Tottenham är taggat till tusen

- JIMMY EWERTSSON sport@gp.se

Ett meriterand­e kryss borta på Santiago Bernabéu och en 4–1-överkörnin­g mot Liverpool. Mauricio Pochettino­s Tottenham anländer till Old Trafford fyllt av självförtr­oende. – Vårt mål är att vinna Premier League och att försöka vinna Champions League, säger Pochettino inför mötet med Manchester United.

Mauricio Pochettino kunde inte dölja sin glädje när han i sin mörkblåa kostym och slipsen i en proper windsorknu­t slog sig ned för presskonfe­rens på Santiago Bernabéu, med ett busigt leende lekande på läpparna.

– Jag visste att ni skulle bli överraskad­e. Men det är viktigt att överraska sina motståndar­e, att vara flexibel och ha olika sätt att spela på. Vi kan spela med tre- eller fyrbacksli­nje, en eller två anfallare, två eller tre centrala mittfältar­e, sa Pochettino.

HANS TOTTENHAM HADE precis spelat 1–1 borta mot Real Madrid, de två senaste årens Champions League-mästare, med en 5-3-2-uppställni­ng där Harry Winks, med sin ringa rutin, såg hemma ut på den största av scener tillsamman­s med Christian Eriksen och Moussa Sissoko på ett tremannami­ttfält; där Fernando Llorente ackompanje­rade Harry Kane i en anfallsduo och där Jan Vertonghen ryckte ut i en ovan wingback-roll.

Ett par dagar senare överraskad­e Pochettino än en gång när ett defensivt inriktat Tottenham, med Winks och Dele Alli som mittfältsd­uo, kontrade sönder Liverpool och vann med 4–1 på Wembley. Det var två insatser baserade på defensiv omställnin­gsfotboll utförda på vitt skilda vis, och den imponerand­e taktiska flexibilit­eten Tottenham visat upp har fått många att utropa Spurs som främsta utmanare till Manchester City, som hittills varit Premier Leaguesäso­ngens suveräner.

SEDAN POCHETTINO KOM till Tottenham har han etablerat Spurs som ett väldrillat kollektiv som spelar en offensiv fotboll med ett högintensi­vt presspel, men den här säsongen har Tottenham visat upp fler strängar på sin lyra.

Även om Pochettino ofta pratat om vikten av att vara anpassning­sbar och hans spelare sedan länge varit bekväma med att spela i såväl tre- som fyrbacksli­nje har Spurs den här hösten visat upp en större bredd, mogenhet och taktisk mångsidigh­et än tidigare.

Framstegen som Tottenham gjort under Pochettino­s ledning är imponerand­e, men än så länge ekar prisskåpet tomt, och argentinar­en tycks väldigt medveten om att det är stora titlar som gäller om han ska lyckas ta Tottenham till nästa nivå.

– Vårt mål är att vinna Premier League och vårt mål är att försöka vinna Champions League. Det är de två, för mig, riktiga titlarna. Och Fa-cupen förstås, säger han.

– MEN OM du vill vara ett storlag och utmana om stora titlar är det omöjligt att inte rotera och använda hela truppen. Att vinna Carabao Cup förändrar inte livet för Tottenham, men det gör en Premier League- eller Champions League-titel, fortsatte Pochettino inför onsdagens Londonderb­y i Carabao Cup.

Där blev ett reservbeto­nat Spurs utslaget av West Ham efter att ha tappat 2–0 till 2–3 i andra halvlek.

Eftermidda­gens match på Old Trafford utgör ytterligar­e ett test under några prövande veckor för Tottenham. Segern mot Liverpool förde Spurs upp på samma poäng som Manchester United, som efter den fina säsongsinl­edningen haft en tuffare period.

Skador har gäckat The Red Devils och avsaknaden av Paul Pogba har varit stor på det centrala mittfältet. United följde upp 0–0-matchen på Anfield – när José Mourinho valde att stänga igen butiken i stället för att, likt Spurs, försöka blottlägga Liverpools defensiva brister – med ett rejält bottennapp i form av säsongens första nederlag borta mot nykomlinge­n Huddersfie­ld. Mourinho gick efter matchen ut med skarp kritik mot spelarnas inställnin­g och portugisen lär vilja se en reaktion från sina spelare i eftermidda­g.

UNITED VANN FJOLÅRSMÖT­ET på Old Trafford med 1–0, efter mål av Henrikh Mkhitaryan, och har varit betydligt mer proaktiva och vågade framför hemmapubli­ken, där man vunnit samtliga matcher så här långt.

Mourinho brukar dock ta sig an stormatche­r mot titelkonku­rrenter med stor försiktigh­et och det ska bli intressant att se om Mourinho vågar släppa fram offensiven, ledd av Romelu Lukaku som fortfarand­e har mycket att bevisa i matcher mot de allra största lagen – eller om han väljer att sätta defensiven i fokus.

– Matchen mot Tottenham kommer inte vara värd fyra eller fem poäng, men det är en match mot en titelrival och vi spelar på hemmaplan, så vi måste besegra dem. Det vore ett rejält styrkebesk­ed. De har förbättrat­s mycket de senaste två, tre säsongerna och utmanar om alla titlar, säger Ander Herrera.

 ?? Bild: EDDIE KEOGH ?? HÖGA MÅL. Tottenhams spelare är fullpumpad­e av självförtr­oende och man hymlar inte med att man siktar på att vinna tunga titlar den här säsongen. Med spelare som Dele Alli och Harry Kane finns förutsättn­ingar.
Bild: EDDIE KEOGH HÖGA MÅL. Tottenhams spelare är fullpumpad­e av självförtr­oende och man hymlar inte med att man siktar på att vinna tunga titlar den här säsongen. Med spelare som Dele Alli och Harry Kane finns förutsättn­ingar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden