Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

En har rena motorvägen framför sig, för den andre är det en svårbemäst­rad crossbana som väntar.

Ja, Jan-olof Molin på Halmstad och Anders Malmrot på Solvalla är två nya sportchefe­r med olika förutsättn­ingar.

Jag känner Jan-olof Molin väl sedan 20 år tillbaka och han är den perfekta efterträda­ren till den avgående sportchefe­n René Jensen.

Molin är mycket kunnig, seriös och ambitiös så han kommer att förvalta arvet efter Jensen på ett bra sätt. Ja, Halmstad är verkligen att gratulera.

Anders Malmrot har en mycket svårare uppgift, då han ska försöka få ordning på nationalar­enan Solvalla.

Malmrot verkar ha gått hem överallt, men om han ska lyckas få publiken att strömma till ”Valla” är en helt annan sak. I söndags var det bara 760 åskådare så sämre än det är nu kan det väl inte bli ...

Häftigt på Jägersro

Dubbel V75-omgång till helgen och lördagens V75:a på Jägersro håller hög klass. Häftigaste är utan tvekan Müllers Memorial.

Jag streckar nio av de tolv ekipagen, där vinnartips­et går till Lionel NO med Göran Antonsen.

Distansen är 2640 meter, så det är bäddat för ett spännande race. Jag har Rapide du Pommeau till start och hoppas på tredje invändigt med lucka till slut. Vi skrällvann ju till 6o gånger över 3160 i V75 i juli på Jägersro men att vi ska göra det igen känns svårt.

Två sköna (?) spikar

Jag väljer att singelstre­cka Mr Magnifique i Klass II och Southwind Feji i ett lärlingslo­pp med spårtrappa för ston.

Jag håller fullständi­gt med, det är inte i sådana lopp man vanligtvis väljer att spika. Nu tycker jag dock att det handlar om två hästar som klart höjer sig över motståndet.

Med den taktik jag använder mig av finns det möjlighet att gardera hyggligt mycket i de andra avdelninga­rna. Om jag sedan är rätt ute är en annan sak ...

I övrigt; på söndag är det V75 på Solvalla och det är mycket hög klass då det handlar om semifinale­r i Breeders’ Crown. Min Mulligan är en tänkbar spik.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden