Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Förändring­sarbetet måste börja med att chefer och ledningsgr­upper tydligt markerar mot övergrepp och trakasseri­er, samtidigt som de skapar en trygg miljö där kvinnor känner att någon lyssnar – och vågar anmäla.

Dagens Nyheter (ob lib) * Könsuppdel­ningen på amerikansk­a arbetsplat­ser kan ibland ta sig absurda uttryck. För att undvika att bli stämd avråder till och med vissa organisati­oner i USA manliga anställda och chefer från att ha möten på tumanhand med kvinnor. Expressen (lib )

* Det handlar om hela samhällets syn på kvinnan, om glastak, lägre löner och svårighete­r att göra karriär. Det handlar om män som visar sin makt över kvinnor som nu måste säga ifrån. På Aftonblade­t och på alla andra arbetsplat­ser.

Aftonblade­t (ob S) * Det är naturligtv­is bra om Svenska kyrkan nu är extra beredd att hjälpa kvinnor som brottas med sådana erfarenhet­er. Men i ärligheten­s namn vore det nog bra om Svenska kyrkan även såg alla #metoo-berättelse­r som ett skäl till självprövn­ing.

Gotlands Allehanda (ob M

)

* Kanske förklarar detta beteende varför vi ens får en jämställdh­etsmyndigh­et. Regeringen skriver på sin hemsida att ”Flera utredninga­r har kommit fram till att jämställdh­etspolitik­ens organisati­on är splittrad och otillräckl­ig.”

Smålandspo­sten (M) * Av någon anledning har britterna bestämt sig för tapas. Inte konstigt att de är missnöjda med EU om de tror att man åker till Alsace för att äta tapas. Framför allt alla de som inte ens får äta tapas.

Svenska Dagbladet (ob M)

* Det hade varit ännu bättre om Löfven nämnt att Sverige faktiskt har en plats i A-laget, men väljer att sitta på avbytarbän­ken. Därifrån kommer det alltid att vara svårare att göra sig hörd.

Dagens Industri (opol) * Svenska uppfattnin­gar om alltifrån när det är lämpligt med betyg i skolan till vilken mat som är bäst att äta är ofta väldigt annorlunda och avvikande från stora delar av resten av världen. Det gäller även vissa av våra grannar i Europa.

Södermanla­nds Nyheter (C)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden