Hallands Nyheter

Varbergs Bois har allt i egna händer efter helgen.

FOTBOLL: SUPERETTAN Varbergs Bois missade en straff men reste sig med bravur och har skaffat sig ett bra utgångsläg­e inför sista omgången mot Gais.

-

Dalkurd gick upp i Allsvenska­n men för Bois del var det förstås mest välkommet att Gais inte tog poäng i Borlänge. Själva besegrade man Åtvidaberg med 3-0 på ett blåsigt Påskbergsv­allen i orange höstskrud.

– Grymt starkt! Vi visar klass mot ett lag som redan åkt ur och kan spela avslappnat. Vi bjuder inte på många chanser och skapar själva oerhört mycket. En solid och jäkligt bra insats, sa Gabriel Altemark Vanneryr, skyttekung­en som nickade in Kalle Söderström­s inlägg till 2-0 i mitten av andra halvleken.

DÅ SLÄPPTE MÅNGA nervknutar för Bois och även hos många själar i publiken.

”Gabbe” hade också en nick i första halvlek som var på väg in - men som snuddade stolpen och ut. Han visade att han, efter sin knäskada, är att räkna med när det som mest gäller.

– Jag är lite förvånad själv. Den typen av avslutsträ­ning kan man ju bara få på matcher så jag är jäkligt nöjd, sa Altemark Vanneryr nu uppe på tvåsiffrig­t i gjorda mål.

– Och då har jag ändå missat tio matcher och fått tre bortdömda för offside. Jag hade nästan kunnat vinna skytteliga­n, men det får man väl ta sikte på nästa år.

”Att vi missade den första gjorde inte så mycket skillnad. Det var bara köra sitt eget race och försöka sätta den”

ÄVEN TRÄNAREN JÖRGEN Wålemark utstrålade lättnad när han kom in i pressrumme­t.

– Pulsen går upp när vi missar en straff tidigt i matchen, men vi gör

JAKOB OLSSON

 ??  ??
 ??  ?? STOR LÄTTNAD. Varbergs Bois lämnade kvalplatse­n inför sista omgången. Efter segern mot Åtvidaberg gjorde tränaren Jörgen Wålemark tummen upp. Han var
STOR LÄTTNAD. Varbergs Bois lämnade kvalplatse­n inför sista omgången. Efter segern mot Åtvidaberg gjorde tränaren Jörgen Wålemark tummen upp. Han var

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden