Hallands Nyheter

Bundgaard avgjorde i sudden

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT sporten@hn.se

Warberg fortsätter vinna matcher. Under lördagen mötte man Kalmarsund i en tuff bortamatch som fick avgöras i sudden death, där Simon Bundgaard till slut satte segermålet för Warberg.

KALMARSUND WARBERG

(1–2, 2–2, 2–1, 0–1) e. förl.

5 6

Kalmarsund är ett av favoritlag­en till att ta kvalplats till SSL denna säsong. Så det var inte den lättaste uppgiften som väntade Warberg. Men Anton Birgersson visade vägen direkt för Warberg med ett ledningsmå­l efter tre minuter.

– Första 25-30 minuterna var vi det bättre laget. Sen tog Kalmarsund över rejält, så i slutändan en väldigt jämn match, sa tränare Kent Göransson.

WARBERG LEDDE EFTER första perioden med 2–2 efter mål av Birgersson och Kongstad. Andra slutade lika och sista vanns av Kalmarsund, vilket fastställd­e slutresult­atet 5–5 under ordinarie tid. Matchen togs till förlängnin­g, men där behövde Warberg och Simon Bundgaard inte lång tid på sig för att avgöra.

– Vi började förlängnin­gen med ett powerplay, där vi dock inte fick in bollen. MEN STRAX EFTER att Warbergs powerplay var avslutat satte Simon Bundgaard 6–5 med ett lågt skott vid ena stolpen.

– Som helhet gör vi en väldigt bra och kontroller­ad match. Vi hade några sjuka och några skadade. Men alla som spelade var väldigt hängivna sin uppgift. Vi ligger nära deras spelar i försvaret och tar tillvara på våra kontringar.

– Det här är ett av seriens bästa lag och vi vinner på bortaplan. Då finns det inte mycket att klaga på, sa Kent Göransson.

”Det här är ett av seriens bästa lag och vi vinner på bortaplan. Då finns det inte mycket att klaga på”

KENT GÖRANSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden