Hallands Nyheter

Halldén morrade över Warbergs start

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Warbergs tröga start straffade sig mot Linköping som tog över halländsko­rnas slutspelsp­lats. – Vi står på hälarna och de kör över oss där i början, sa lagkaptene­n Camilla Halldén.

Wic åkte upp till Folkungaha­llen för att få med sig ett bra resultat innan uppehållet för Euro Floorball Tour. Men det gick inte alls. 3-0 efter första perioden till hemmalaget blev 5-0 en bit in på andra innan Warberg vaknade till liv.

– Första perioden kom vi inte alls upp i nivå och de var betydligt hungrigare och effektivar­e på alla plan. Linköping har ett väldigt aggressivt och fysiskt spel och vi var förberedda på att det skulle smälla, men det känns som de var etta, tvåa och trea på alla bollar i över halva matchen, sa Camilla Halldén besviket.

I SLUTET AV andra perioden spelade Camilla fram Jenny Dahl till 1-5 och Halldén gjorde sen 3-5-målet.

Enligt förbundets hemsida landade hon på två mål och ett assist. Men så var inte fallet. – Nej, ”Terre” (Arneson) gjorde ett mål, men jag fick det. Det kanske inte går att ändra på nu va? sa Halldén som tyckte det kunde kvitta.

– Skit samma, det spelar ingen roll hur många poäng man gör eller hur bra man varit. Det är segrarna som räknas. Vi hade en stor chans och hade vi vunnit hade det sett bra ut. Man är alltid besviken när man förlorar. Var ni för snälla?

– Vi kanske inte är det mest fysiska laget, men fasen, vi vet exakt hur de spelar och hur de vill vinna boll. Snälla, klena, mesiga jag vet inte, men vi räckte inte till i början.

Med en minut och 22 sekunder kvar tog Patric Löfborg time out. Wic fick spela sex mot fem.

– Vi försökta lassa på mål, men det var svårt att få igenom bollen. Vi skapade inget farligt faktiskt.

”Linköping hade vi under oss inför den här omgången och det är ett lag man vill slå. Vi torskade mot dem båda gångerna förra året, men returmatch­en mot dem, den ska vi banne mig vinna!”

CAMILLA HALLDÉN

ISTÄLLET BLEV DET matchens profil, Julia Sidklev Persson, som kunde rulla in 6-3 bakom Hanna Svensson som kommit in på planen igen.

Ska Wic nå ett Sm-slutspel så borde man nog ta poäng mot lagen runt omkring sig. Men serien är ju lång. – Linköping hade vi under oss inför den här omgången och det är ett lag man vill slå. Vi torskade mot dem båda gångerna förra året, men returmatch­en mot dem, den ska vi banne mig vinna!

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV ?? UPPFÖRSBAC­KE. Warberg hamnade i 0-5-underläge mot Linköping och blev trots tre reducering­ar utan poäng.
Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV UPPFÖRSBAC­KE. Warberg hamnade i 0-5-underläge mot Linköping och blev trots tre reducering­ar utan poäng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden