Hallands Nyheter

Robin Ingvarsson: ”Inga dåliga namn före en”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

En kvarts miljon gick till Peder Fredricson för vinsten med All in. Varbergs Ridklubbs Robin Ingvarsson, 29, blev finfin sexa i samma tävling. – Vi dubbelnoll­ade i finalen, men det var bra motstånd, sa Robin Ingvarsson.

Robin Ingvarsson uppskattad­e som det bästa startfälte­t i en nationell tävling på bra länge. Och att då knipa sjätteplat­sen var förstås en bedrift.

– Första rundan var det bara att försöka nolla. Det var nio till omhoppning och då var det några som började chansa. Min taktik var att gå ut fort, men ändå safe för att nolla. De där som hamnade topp tre (Fredricson, Stefanie van den Brink och Henrik von Eckermann) hade blivit svåra att slå, säger Robin Ingvarsson. Vad är det som fattas för att du ska ta steget upp på pallen?

– Man får träna på att bli snabbare. Fram tills nu har det varit utbildning. Det är klart vi har ridit stora klasser hela året, men det är ändå en prövotid. Nästa år ska han etablera sig i de klasserna när han fått in mer rutin på kontot, sa Ingvarsson om Hansson WL, hästen som han haft i tre år och som hunnit bli nio år gammal.

Summa summarum var Vrk:aren belåten med helgen.

– Med det motståndet får man vara ganska nöjd. Det är inga dåliga namn före en.

Nästa tävling för Robin Ingvarsson­s del blir SM om två veckor som avgörs i Billdal.

Och lite längre fram i tiden, Sweden Internatio­nal Horse Show på Friends Arena.

– Det finns två biljetter till Friends så går det bra på SM så kanske man kniper en av dem, säger Robin.

20 000 kronor fick han i prispengar för sin sjätteplat­s.

 ?? Bild: MATHILDA AHLBERG/ARKIV ?? KNIVSKARP KONKURRENS. Robin Ingvarsson och Hansson WL blev sexa i Volkswagen Grand Prix.
Bild: MATHILDA AHLBERG/ARKIV KNIVSKARP KONKURRENS. Robin Ingvarsson och Hansson WL blev sexa i Volkswagen Grand Prix.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden