Hallands Nyheter

Johanna Larsson föll i finalen

- MIKAEL FORSELL/TT

Förlusten i Wta-finalen svider, men Johanna Larsson kan glädja sig åt att ha nått sin största tennisfram­gång i karriären. – Jag känner en stor besvikelse, så här precis efteråt. Men när väl förlusten sjunkit in får vi känna oss nöjda med vår prestation, säger hon till TT.

Johanna Larsson och Kiki Bertens förlorade finalen i Wta-slutspelet i dubbel. Det svensk/nederländs­ka paret tog ledningen med 1–0 i set, men det mer rutinerade paret Tímea Babos, Ungern och Andrea Hlavackova, Tjeckien, vände matchen och vann i supertiebr­eak.

SETSIFFROR­NA BLEV 4–6, 6–4, 10–5. I första set var det Johanna Larsson som slog in breakbolle­n till setvinst, men i andra set förlorade hon ett servegame vilket Babos och Hlavackova kunde utnyttja och ta hem setet.

– Det är små marginaler i dubbel och det går väldigt snabbt. I första set hade vi tur som kunde breaka dem. I andra stod det och vägde och tyvärr blev vi breakade, konstatera­r Larsson.

– Vi gav verkligen allt där ute och mer kan man inte göra.

Johanna Larsson och nederländs­kan Kiki Bertens blev det sista paret som kvalificer­ade sig för slutspelet i Singapore och stod för ett par skrällar på sin väg fram till finalen.

I SEMIFINALE­N BESEGRADES till exempel de regerande mästarna Jekaterina Makarova och Jelena Vesnina, Ryssland och efter en framgångsr­ik höst står det klart Larsson/bertens höjt sig en nivå.

– Vi tar med oss hela den här fantastisk­a upplevelse­n och inför finalen sa vi till varandra att vi skulle gå in och njuta.

JOHANNA LARSSON och Kiki Bertens har vunnit nio Wta-turneringa­r tillsamman­s, varav fyra i år. Men hur deras framtid ser ut är oklar.

– Nu har vi precis kommit av banan, så vi har inte hunnit fundera på framtiden. Vi får ta ett nytt samtal om det, säger Larsson.

 ?? Bild: YONG TECK LIM ?? INTE HELA VÄGEN. Johanna Larsson och Kiki Bertens skrällde sig fram till final i Wta-slutspelet men där tog det stopp.
Bild: YONG TECK LIM INTE HELA VÄGEN. Johanna Larsson och Kiki Bertens skrällde sig fram till final i Wta-slutspelet men där tog det stopp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden