Hallands Nyheter

Mehrafzoon och Pålsson leder P3 Guld

- SARA HALDERT/TT

Veteranen Tina Mehrafzoon och programled­ardebutant­en Adam Pålsson ska leda P3 Guld-gala ihop. – Det ska bli skitkul och jättespänn­ande, det kommer att bli en fest, säger Pålsson.

Musikjourn­alisten Tina Mehrafzoon är programled­are för musikgalan P3 Guld för fjärde året i rad. Den här gången får hon sällskap av en färsking i sammanhang­et: skådespela­ren Adam Pålsson. Han har visserlige­n varit prisutdela­re på galan, men i rollen som programled­are är han ny.

– Jag blev oerhört förvånad och smickrad när jag fick frågan! Jag kände bara: ”Åh, ni har sett mig och kartlagt min musikkonsu­mtion, förstått hur viktig musiken är i mitt liv!”, säger han.

PÅLSSON, SOM SJÄLV har sjungit i popband och spelar huvudrolle­n i Hannes Holms kommande film om Ted Gärdestad, tackade ja till uppdraget ”lite utan att reflektera över vad det innebar”. Därför är han glad att ha Tina Mehrafzoon vid sin sida.

– Det känns otroligt tryggt att gå bredvid henne, hon guidar både mig och alla svenska musikälska­re genom ny musik. Men det är inte vi som har huvudrolle­rna på den här galan, utan det är det gångna årets musik, säger han.

ENLIGT PROGRAMLED­ARNA kan publiken vänta sig en ”värdig, storslagen och mäktig” show.

– Galan är vårt sätt att hylla den musik som kommit under året och verkligen plocka fram det som vi tror på i framtiden. Och jag är så glad att jag ska få göra det här med just Adam. Han har så mycket hjärta i det han gör, och just därför blir det så bra. Han tar galan på Mehrafzoon.

Hon beskriver 2017 som ett bra musikår med många starka skivsläpp, en svensk hiphop som fortsätter att utvecklas och många unga artister som tar plats.

– Festivalsä­kerheten har också varit på tapeten i år, och där tror jag att vi kommer att se ett förändrat tänk från arrangörsh­åll framöver. Vi ser också att musiken flyttar ut från scenerna och in i böcker, dokumentär­er och filmer. allvar, säger Tina

GALAN ARRANGERAS PÅ Partille arena utanför Göteborg den 20 januari och direktsänd­s i P3 och SVT. * Har delats ut av Sveriges Radio sedan 2003 * Priserna delas ut i kategorier­na årets artist, grupp, nykomling, låt, dans, hiphop/soul, pop, rock/metal samt ”Guldmicken” för bästa live. Vinnarna utses av lyssnarna tillsamman­s med expertgrup­per.

”Galan är vårt sätt att hylla den musik som kommit under året och verkligen plocka fram det som vi tror på i framtiden.”

TINA MEHRAFZOON

 ?? Bild: MATTIAS AHLM ?? RADARPAR. Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson ska hålla i den kommande P3 Guld-galan.
Bild: MATTIAS AHLM RADARPAR. Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson ska hålla i den kommande P3 Guld-galan.
 ?? Bild: MATTIAS AHLM ?? TVÅ VÄGAR. Tina Mehrafzoon gillar att galan både ser tillbaka på det som har varit och även blickar framåt.
Bild: MATTIAS AHLM TVÅ VÄGAR. Tina Mehrafzoon gillar att galan både ser tillbaka på det som har varit och även blickar framåt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden