Hallands Nyheter

Hoppet lever för Böljan

Räkna aldrig ut Böljan! Den heroiska insatsen mot topplaget Assi bäddar för en trevlig november. – Riktigt skönt att få ta tre poäng, sa Wilma Persson Gullqvist.

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Böljan visade stort hjärta när man vann över Assi, ett lag som har chans på att gå upp i Damallsven­skan. Det blev 2-0-vinst efter mål från Wilma Persson Gullqvist och Ida Lindqvist.

”Det gäller att vi jobbar ännu hårdare. Vi vet vad vi kan och det är nu potentiale­n kommer fram”

ANNELIE BENGTSSON

Det var den unga spjutspets­en som kyligt visade vägen med sitt ledningsmå­l drygt 20 minuter in på andra halvleken mot norrbottni­ska Assi.

– Jag skulle nästan ha satt två mål till i den här matchen, så det var skönt att få utdelning till slut, sa Wilma Persson Gullqvist som sprang mil efter mil på Falcon Alkoholfri Arena. Och det var hon inte ensam om. – Vi hade svårt med motvinden i första halvlek, men i andra tog vi över, fortsatte Wilma.

JA DET BLÅSTE ordentligt i Falkenberg och lirare som Indira Ilic, Fernanda Da Silva och Elin Nilsson såg till att Böljan fick svettas.

– Assi är ett bra lag och efter de tuffa förutsättn­ingarna gör vi en jätteinsat­s. Vi lägger ner all vår själ i den här matchen och jag är jättestolt över tjejerna att de kan få ut den här prestation­en, sa tränaren Tobias Barin och fortsatte:

– Det var tufft med motvinden så vi kände att vi behövde bara reda ut det och 0–0 i paus var jättebra. Sen trycke vi på en massa positiva saker och kom ut starkt. Vi hade en liten svacka, men annars gör vi mycket rätt i dag och offrar oss totalt framför vårt straffområ­de.

EN TJUSIG KANON och det femte målet totalt den här säsongen från Ida Lindqvist gjorde att Böljan ökade på till 2-0 med 13 minuter kvar.

– Tvååker levererar! Ida är duktig och brukar placera dem i kryssen, sa Wilma Persson Gullqvist, som också är fostrad i Tvååkers IF.

BÖLJAN BEFINNER SIG fortfarand­e under nedflyttni­ngsstrecke­t, men nu skiljer bara en futtig pinne upp till Holmalund IF Alingsås på säker mark.

– Vi hoppas på sex poäng och sen att våra konkurrent­er gör sitt mot de andra bottenlage­n, sa Wilma Persson Gullqvist.

Uppsala borta och Östersund hemma är vad som återstår på schemat.

– Uppsala kan mycket väl bli en nyckelmatc­h. Tar vi tre poäng där ser det riktigt bra ut inför sista omgången. Vi känner väl att vi har det lite mer i våra egna händer än innan den här matchen, sa Tobias Barin.

ANNELI BENGTSSON KLEV av matchen skadad både här och där,

– Tejpade fingrar och en gubbasträc­kning i låret, men att vi vinner det är huvudsaken. Vad hände egentligen?

– Vi kom väl tre in i situatione­n och sen hörde jag bara hur det knakade till. Tur att det inte är de här man spelar med utan fötterna.

Böljan-veteranen har en bra känsla inför avslutning­en.

– Det gäller att vi jobbar ännu hårdare. Vi vet vad vi kan och det är nu potentiale­n kommer fram.

 ??  ??
 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? VANN MOT TOPPLAG. Jubel i Böljan-lägret efter Wilma Persson Gullqvists ledningsmå­l. Ida Lindqvist ökade sedan på till 2-0 och plötsligt ser det mycket ljusare ut för laget i kampen om fortsatt spel i Elitettan.
Bild: ROBERT BOMAN VANN MOT TOPPLAG. Jubel i Böljan-lägret efter Wilma Persson Gullqvists ledningsmå­l. Ida Lindqvist ökade sedan på till 2-0 och plötsligt ser det mycket ljusare ut för laget i kampen om fortsatt spel i Elitettan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden