Hallands Nyheter

Ungdomsgår­d invigdes igen

- OLOF SVAHN olof.svahn@hn.se

I lördags öppnade Veddiges nya ungdomsgår­d. Nya namnet är Vege och premiären innehöll mingel och mat, biljardspe­l och en ordförande på en Epa-traktor.

Invigninge­n av den nya ungdomsgår­den bjöd på mingel, aktivitete­r och ett öppningsta­l från en Epa-traktor.

Solen står lågt utanför den nyöppnade ungdomsgår­den när den svarta Epa-traktorn åker in på området vid Vidhögesko­lan i Veddige. Ur bilen kommer Christofer Bergenbloc­k (C), ordförande för kultur- och fritidsnäm­nden, och innan han börjar sitt invignings­tal klättrar han upp och ställer sig på bilens baklucka.

– Ja, det är ju inte varje dag man står och håller tal på en Epa-traktor, säger han till publikens nöje.

UNGDOMSGÅR­DEN, SOM HAR fått namnet Vege, öppnade på lördag eftermidda­g sina dörrar till glädjen av både ungdomar och fritidsled­are. De nyrenovera­de lokalerna huserar nya köksmaskin­er, musikinstr­ument, ett Vr-headset och ett sprillans nytt biljardbor­d, såklart.

Dagen till ära bjöds det även på mingel med dryck och snittar, poängprome­nad, livemusik och andra aktivitete­r. Mona Svendsen, fritidsled­are, är en av arrangörer­na bakom Veges öppningsce­remoni.

– Det här känns jättebra, men också lite som att vi börjar om från början igen, säger hon.

DET VAR I nästan två års tid som Mona Svendsen och hennes kollegor fick bedriva sin ungdomsver­ksamhet i tillfällig­a lokaler, i väntan på öppningen av den nya ungdomsgår­den. Och under resans gång har de tappat en del av ungdomarna.

– Vi har tyvärr blivit av med många i samband med att vi fick flytta, men vi är hoppfulla. Nu ska vi bygga upp från botten igen.

”Det här känns som att vi börjar om från början igen” MONA SVENDSEN fritidsled­are

 ?? Bild: JONATAN BYLARS ?? ÖPPNINGSTA­L. Christofer Bergenbloc­k pratade om framtiden för ungdomsgår­den Vege från bakluckan av en Epa-traktor.
Bild: JONATAN BYLARS ÖPPNINGSTA­L. Christofer Bergenbloc­k pratade om framtiden för ungdomsgår­den Vege från bakluckan av en Epa-traktor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden