Hallands Nyheter

Klädkedja flyttar in i Gallerian

- STAFFAN GUSTAFSSON 073-442 03 28 staffan.gustafsson@hn.se

Nu är det klart vem som tar över efter Hennes & Mauritz på bottenplan i Varbergs nygamla galleria.

Näst sista pusselbite­n är på plats i den stora omdaningen av Varbergs galleria. Det är den norska klädkedjan Cubus som flyttar in på bottenplan. Lokalen på 900 kvadratmet­er blir tom när H&M flyttar upp till plan 1 och 2.

– VI HADE ett antal intressent­er och Cubus var den som var klart bäst för vår del, säger Göran Borg, vd hos fastighets­ägaren Coop Varberg.

Cubus ingår i samma norska koncern som Dressman och erbjuder barn-, herr- och damkläder.

– Det är ett stabilt företag med 300 butiker i sex länder och vi är glada att få dem som hyresgäst, säger Göran Borg.

NU HAR HAN en lokal kvar att hyra ut – den gamla mattbutike­n, även den på bottenplan.

– Men det är ingen brådska. I takt med att det våningspla­net byggs om så kommer man att se hur tillgängli­g den lokalen är. Den kommer inte vara svår att hyra ut, säger Göran Borg.

Den 16 november inviger H&M sin nya butik på plan 1 och 2. Då startar också renovering­en på nedre plan, där Cubus räknar med att flytta in under våren 2018.

– Nu är det också klart att vi kommer att få en bankomat i Gallerian. Även den kommer att finnas på bottenplan, vid ingången intill Espresso House, berättar Göran Borg.

Ombyggnade­n av Gallerian skulle ha varit klar i somras, men har dragits med förseninga­r. Först under nästa år kommer allting att vara helt klart. Någon särskild invigning av den nya gallerian planeras inte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden