Hallands Nyheter

Nya busstider stressar elever i Väröbacka

- Matilda.carlstrom@hn.se

Stressiga dagar med korta raster. Det är resultatet av Väröbackas­kolans nya bussavtal, menar Kim Griffiths i Väröbackas­kolans föräldrarå­d.

Vid hösttermin­ens början förändrade­s rutinerna för högstadiee­leverna vid Väröbackas­kolan som åker buss till skolan. Vissa åker skolskjuts medan andra har fått busskort till den vanliga linjetrafi­ken till skolan.

KIM GRIFFITHS SITTER i skolans föräldrarå­d och är kritisk till hur ramavtalet med Hallandstr­afiken ser ut. Enligt det behöver skolan schemalägg­a mellan klockan 8–15, vilket vissa dagar innebär ett späckat schema utan längre raster.

– Om man tittar på skolorna i stan så har de längre dagar, och kan därför ha längre raster. Det blir väldigt stresssigt vissa dagar, eleverna hinner knappt att gå på toa eller hämta sina böcker, säger Kim Griffiths.

Hon menar att kommunen valt ett avtal där bussbolage­t får styra i stället för skolan.

– Man gör ett avtal som ska sträcka sig på fyra år utan att fråga de som ska sätta schemat...

HON SKREV ETT brev till kommunen och har nu fått svar av grundskole­chefen Joachim Wadström och skolskjuts­och avtalsansv­arig Håkan Olsson. De meddelar att det pågår en översyn inom det upphandlad­e avtalet för att se om de kan förändra någon gällande schemastru­kturen, och att de för en dialog med Hallandstr­afiken inför kommande upphandlin­gar.

Föräldrarå­det hoppas att deras skrivelse kan påverka bussarna redan till våren 2018.

MATILDA CARLSTRÖM

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? FULLSPÄCKA­T SCHEMA. ”Eleverna hinner knappt på toa och hämta sina böcker”, säger Kim Griffiths i föräldrarå­det på Väröbacka.
Bild: ANNIKA KARLBOM FULLSPÄCKA­T SCHEMA. ”Eleverna hinner knappt på toa och hämta sina böcker”, säger Kim Griffiths i föräldrarå­det på Väröbacka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden