Hallands Nyheter

I projekt Hej slöjd!

- ANNA OSCARSON 010-471 53 71 anna.oscarson@hn.se

”Jag gör en ram, det ska sitta en bild på en katt i den.”

KEVIN HÄSSELGREN

Under sex veckor visas utställnin­gen och den riktar sig till barn mellan sex och tolv år. Sex integrerad­e världar som är slöjdade, konstruera­de, ljussatta och formgivna av barnen själva. De är Kakungengs­land, Fantasi-zoo, Mästermagi­sk halm, Kattklubbe­n, Himmelrike­t och Papperspar­is.

NÅGOT PLÅSTER HAR gått åt under slöjdandet i Rolfstorp men inga allvarliga­re skador har inträffat trots att barnen använder vassa och en del rätt stora verktyg.

Tuva Schough håller på med en kattleksak och använder en så kallad täljhäst. * Satsningen stödjer sig på barnkonven­tionens artikel 12, som handlar om barnens rätt att få sin röst hörd, samt artikel 31 som rör barns rätt till lek, vila och fritid. Därför har projektet valt skolornas fritidsver­ksamheter som plattform och barnens delaktighe­t ska helt bygga på deras egen fria vilja. * Satsningen dokumenter­as genom text, bild och film vilket kommer sammanstäl­las till ett webbaserat material, tillgängli­gt för pedagoger och andra som arbetar med barn och skapande.

– Det är roligt att slöjda och kul att slipa pinnar. Jag har en katt som heter Lester hemma men den är inte så lekfull.

VARJE ORT HAR fått fem veckor på sig att gå från idé till färdig skapelse. Det har visat sig vara lite i minsta laget på vissa ställen. Det börjar närma sig slutet i Rolfstorp men alla har inte hunnit färdigt.

– Vi löser det på något sätt, de flest är färdiga med att tälja och såga, säger Emma Andersson.

 ?? Bilder: ANNA OSCARSON ??
Bilder: ANNA OSCARSON
 ??  ?? SKAPAR. Edit Gullberg klipper grenverk i lämplig form.
SKAPAR. Edit Gullberg klipper grenverk i lämplig form.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden