Hallands Nyheter

Man sex-ofredade kvinna via mobilen

- JONNA NILSSON jonna.nilsson@hn.se

Kvinnan blev förvånad och ”mådde illa” när den ytligt bekante mannen, till synes från ingenstans, började skicka sexuella inviter en fredagskvä­ll.

Den 54-årige Halmstadbo­n har erkänt handlingar­na men kan inte förklara varför han gjorde det.

Det var en fredagskvä­ll i februari som han efter några glas vin började skicka meddelande­n till kvinnan. Han började med att berätta att han tittade på tv men gick snabbt över, innan kvinnan hunnit svara, till att beskriva sitt könsorgan och förklara vad han ville göra med henne sexuellt, och avslutade med ett ”förlåt, jag är onykter”.

KVINNAN SATT HEMMA i soffan med sin man och blev chockad när meddelande­na började trilla in. Hon och mannen var ytligt bekanta sedan ett par år tillbaka, men hade aldrig skrivit till varandra privat innan. När de sexuella inviterna rullade in blev hon upprörd och mådde illa.

Hennes man likaså. Han ringde upp 54-åringen och undrade vad han höll på med, som svarade med att berätta att han var onykter.

54-ÅRINGEN HAR I förhör uppgett att han har mycket ångest och förstår att kvinnan blivit kränkt. Mannen dömdes för sexuellt ofredande av Halmstads tingsrätt, och ska betala dagsböter på sammanlagt drygt 9 000 kronor för de olämpliga meddelande­na. Han ska dessutom betala 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan för att ha kränkt hennes sexuella integritet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden