Hallands Nyheter

Premiären skjuts upp

BANDY: BANDYALLSV­ENSKAN Historien upprepar sig igen. Frillesås BK:S premiär borta mot Kungälv skjuts upp. Även första matchen hemma på Sjöaremoss­en är i farozonen.

- Mattias Nilsson 010-471 53 42 ∙ mattias.nilsson@hn.se

Lars-johan Svanström, ordförande i Frillesås BK, befinner sig för närvande på solsemeste­r och är i en miljö där bandy känns ganska avlägset. Men verkligenh­eten i Sverige, och i synnerhet södra Sverige talar även emot sporten bandy.

”På grund av det milda vädret meddelar Kungälvs kommun att det i nuläget inte finns en realistisk möjlighet till att det finns is på Skarpe Nord i helgen”, meddelar IFK Kungälv på sin hemsida.

– Det var samma sketår förra året. Hela november blev ju lagd i dvala. Vi fick inte is förrän i månadsskif­tet, säger Lars-johan Svanström.

HITTILLS HAR FBK tränat två gånger i veckan i Kungsbacka ishall sen september samt på stor is fyra, fem gånger i Surtehalle­n. Därför tappar man också kraft gentemot konkurrent­erna.

– Man märkte det i Supercupen i Mölndal förra helgen, det var klassskill­nad med Nässjö som har egen hall, de har ett stort försprång, säger Svanström.

FBK:S hemmapremi­är mot just Nässjö den 11 november är också i farozonen då det väntas in plusgrader enligt prognosern­a.

RESERVPLAN­EN KAN BLI Surtehalle­n, Vänersborg eller Trollhätta­n, men det gillar inte Svanström.

– Förbundet har blivit hårdare och vill inte att vi ska skjuta upp för många matcher eftersom det blir tråkigt att titta på tabellen. Helst ska vi hitta alternativ i närområdet. Men vi har ju förklarat för dem att vi tappar mycket i biljettväg. Vi har haft matcher där uppe innan och det är inte många bilar som åker upp, det blir inte många pengar i kassan, säger Lars-johan som hoppas kunna tränga in Nässjö-matchen någon gång kring månadsskif­tet november-december - precis som i fjol. Är det fler matcher som riskerar att flyttas?

– Nej, sen ska vi få till det. Hur många gånger under din tid som ordförande har ni kunnat köra premiären i tid?

– Fem av åtta gånger. Det känns som folk var mindre förberedda förr. Det blev hätsk stämning. Men de sista åren har vi tagit det till oss i södra Sverige. Vi kan inte göra något åt vädret och vi har ingen hall. Humöret på spelarna är ändå uppe jävligt bra. Det viktigaste är dock att få börja träna på stor is. Tappar man poäng i första matcherna är det på grund av det, att det saknas rutin med isträning på stor plan.

”Humöret på spelarna är ändå uppe jävligt bra. Det viktigaste är dock att få börja träna på stor is”

LARS-JOHAN SVANSTRÖM ordförande, Frillesås BK

 ?? Bild: LARS-JOHAN SVANSTRÖM/ARKIV ?? MILT VÄDER. Frillesås seriepremi­är mot Kungälv på bortaplan skulle ha spelats på lördag, men den skjuts upp på grund av isbrist. Även Frillesås första hemmamatch mot Nässjö 11 november ligger i farozonen.
Bild: LARS-JOHAN SVANSTRÖM/ARKIV MILT VÄDER. Frillesås seriepremi­är mot Kungälv på bortaplan skulle ha spelats på lördag, men den skjuts upp på grund av isbrist. Även Frillesås första hemmamatch mot Nässjö 11 november ligger i farozonen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden