Hallands Nyheter

Kif Örebro åker ur Allsvenska­n

- TT

För två år sedan spelade Kif Örebro i Champions League. Efter 0–3 mot Djurgården står det klart att det forna topplaget åker ur allsvenska­n. – Jag tycker att vi har väldigt bra spelare men har inte fått ihop det, säger mittfältss­tjärnan Lisa Dahlkvist.

Kif Örebro blev att räkna med i svensk fotboll när Pia Sundhage tog över som tränare och lockade flera väletabler­ade amerikansk­or till laget 2005, bland andra Kristine Lilly som tillhörde USA:S landslag i 23 år. Därefter har Örebro allt som oftast skuggat topplagen, med andraplats­en 2014 som topp.

HÖSTEN DÄRPÅ SPELADE laget i Champions League men föll på bortamålsr­egeln mot Paris Saint-germain.

Nästa år är det elitettan som gäller, efter 15 allsvenska säsonger. Trots att truppen innehåller landslagsm­eriterade spelare som målvakten Carola Söberg, Jenny Hjohlman, Julia Spetsmark och Lisa Dahlkvist kommer Kif Örebro att sluta sist i tabellen. Det står klart med två omgångar kvar.

– Det känns väldigt tråkigt att Örebro inte ska ha ett damallsven­skt lag. Det blir väldigt tungt att gå ned på träningen nu, säger Dahlkvist till Nerikes Allehanda.

MITTFÄLTAR­EN VILL tillbaka till landslaget – hon tappade sin plats i Blågult när Peter Gerhardsso­n tog över som förbundska­pten efter Pia Sundhage – och kommer sannolikt inte att följa med laget ned i elitettan.

– Jag tror inte att jag kommer att kunna hålla en tillräckli­gt hög nivå i elitettan men jag har inte hunnit tänka på det än, säger hon.

INTERNATIO­NELLA SEGRARE I VINTERCUPE­N

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden