Hallands Nyheter

80-talsklassi­ker tävlar om plats på Guldlistan

- TT

Ulf Lundells Öppna landskap, Främling med Carola och Kikki Danielsson­s Bra vibratione­r är några av de svenska 80-talsklassi­ker som nu har chans att ta sig in på Svensktopp­ens guldlista.

Guldlistan är tävlingen för de riktiga långkörarn­a – låtar som legat minst 52 veckor på Svensktopp­en. Men några svenska klassiker har aldrig fått chans att vara med, eftersom programmet var nedlagt från juni 1982 till oktober 1985. De sex låtar som nu valts ut tillkom under denna period.

SVENSKTOPP­ENS programled­are Carolina Norén berättar att bidragen har valts ut genom att man tittat på vad som låg på andra listor de åren.

– Vi funderade också på Sommartide­r och Sommaren är kort, men de var nog säsongslåt­ar som inte skulle ha legat flera år på listan, säger hon till Aftonblade­t.

Lyssnarna har nu fram till den 19 november på sig att rösta på sin favorit på programmet­s hemsida. * Ulf Lundell: Öppna landskap

* Carola: Främling

* Björn Afzelius: Sång till friheten

* Herreys: Diggi-loo-diggi-ley

* Marie Fredriksso­n: Ännu doftar kärlek

* Kikki Danielsson: Bra vibratione­r Det bidrag som får flest röster blir utmanare till nästa Guldlista.

DEN NUVARANDE GULDLISTAN toppas av Jag och min far med Magnus Uggla, och bland de tio låtarna finns också Strövtåg i hembygden med Mando Diao, Ett sista glas med Miriam Bryant och Guldet blev till sand med Peter Jöback.

 ?? Bild: PETER BERGGREN ?? TÄVLAR IGEN. Bröderna Herreys på den tiden det begav sig.
Bild: PETER BERGGREN TÄVLAR IGEN. Bröderna Herreys på den tiden det begav sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden