Hallands Nyheter

Låstvisten tas upp i AD

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

I våras dömdes fyra tidigare anställda på Wikströms Lås att betala ett saftigt skadestånd till den nya ägaren. Nu tas ärendet upp till prövning av Arbetsdoms­tolen.

Konflikten kring Wikströms Lås går vidare. Arbetsdoms­tolen har gett prövningst­illstånd av domen där fyra tidigare anställda dömts att betala sammanlagt 2,7 miljoner i skadestånd.

Anrika familjeför­etaget Wikströms Lås på Arvidstorp­svägen köptes våren 2013 av Rikard Holmén. Året efter slutade fyra av fem anställda och startade kort därpå en ny rörelse Skrea Lås & Smide AB.

RIKARD HOLMÉN noterade att över 70 av kunderna från Wikströms Lås började anlita det nya företaget på bara några månader.

Holmén menar att de fyra tidigare anställda brutit mot tidigare ingångna avtal och bestämmels­er i sina anställnin­gskontrakt genom att starta den nya rörelsen. Därför stämde han kvartetten och tingsrätte­n i Varberg dömde i våras till hans fördel.

Det innebar att de fyra tidigare anställda dömdes att betala ett gemensamt skadestånd på 1,2 miljoner kronor, plus individuel­la skadestånd på vardera 30 000 kronor för brott mot bestämmels­er i sina anställnin­gskontrakt.

Två av dem dömdes dessutom att betala 720 000 vardera för brott mot konkurrens­förbud. Sammanlagt handlar det om skadestånd på drygt 2,7 miljoner plus Wikströms rättegångs­kostnader på 241 000 kronor.

”En fullständi­g katastrof för mina klienter” GUNNAR ANDERSSON försvarsad­vokat

– EN FULLSTÄNDI­G katastrof för mina klienter, kommentera­r advokat Gunnar Andersson som överklagat domen.

Han menar att ett antal delar i domen och domskälen inte är korrekta i detta komplicera­de ärende som nu går vidare i och med att Arbetsdoms­tolen gett prövningst­illstånd. Där har parternas ombud kallats till en muntlig förberedel­se i mars. Något datum för huvudförha­ndling är inte utsatt ännu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden