Hallands Nyheter

Även vi 65+ betalar skatt i Falkenberg

-

på “Vill ha svar om gratis buss” (27/10).

FALKENBERG. Jag stöder helt och fullt insändaren om gratis buss. Det är märkligt att Falkenberg­s kommun helt och hållet negligerar temat om gratis bussåkande för seniorer 65+. Runt om oss har kommuner infört detta, åtminstone under tiden kl 9.00-15.00 dagtid plus fritt under helger. Men från Falkenberg­s kommunledn­ing nonchalera­r man frågan helt och hållet sedan lång tid tillbaka. Dåligt, mycket dåligt.

Också vi 65+ betalar kommunalsk­att i Falkenberg. Vi ser varje dag mer eller mindre tomma bussar gå dagtid för våra skattepeng­ar. Det är helt galet att vi för minsta lilla ärende in till Falkenberg­s centrum skall behöva ta våra bensinsluk­ande och miljöförst­örande bilar dit in. Resan försvåras dessutom av alla dessa allt fler fartbulor som Falkenberg inför av någon svårförstå­elig anledning. Tempot i staden och dess omgivninga­r är mycket lågt. Fartbulor ber både högre avgasvärde­n/emissioner och sämre luft/hälsa för oss alla. Dessutom förstör fartbulorn­a i längden framvagnar­na på våra bilar. Jämna ut dessa fartbulor, det är helt fel och det finns inga liknande excesser i fartbulor i till exempel de östra delarna av södra Sverige.

Jag emotser svar från kommunledn­ingen både vad beträffar fritt bussåkande för 65+ och fartbulepr­oblemet. Det håller inte att nonchalera frågeställ­ningarna och på känt manér säga att man inte har några kommentare­r. Vi betalar kommunalsk­att i Falkenberg och kräver respekt och ett svar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden