Hallands Nyheter

”Rode” tackar för sig

SUPERETTAN: 37-ÅRINGEN FÖR INGET NYTT KONTRAKT

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Han kan summera sin Fff-tid i siffrorna 393 matcher och 148 mål. Om han nu inte får chansen i avslutning­smatchen mot Frej Täby på lördag.

– Vi får se om det går, säger Stefan på torsdagsef­termiddage­n. Jag tvingades ju kliva av efter en lårskada senast.

Fast han skulle nog gärna vilja göra ett sista uppträdand­e på Falcon Alkoholfri Arena.

– Det skulle vara kul att vara med i truppen och kanske få lite speltid. Då får man stå ut med att det kanske gör lite ont.

Han har gjort livet surt för många motståndar­försvar under årens lopp, alltsedan han klev in i Götenes A-lag i mitten av 90-talet.

Sen blev det Tord i Jönköping, Kalmar FF, Falkenberg­s FF, Örebro SK och så tillbaka till FFF.

DET HADE KUNNAT bli en sen karriär som mittback. Rodevåg hade den rollen under årets försäsong, innan en fotskada satte stopp.

– Det var faktiskt en intressant roll. Det blir ett helt annat spel och man har mycket mer boll än som anfallare.

Nu blir det ingen mer roll i FFF, vare sig som anfallare eller mitt- back. I förra veckan fick han beskedet om att kontraktet inte skulle förnyas.

– Jag hade väl det lite på känn, det har varit en strulig säsong för mig, med ett flertal oturliga skador. Kanske är det kroppen som säger ifrån, suckar Rodevåg.

Det var sportchefe­n Håkan Nilsson som gav Fff-veteranen besked om att det var slut.

– Alla sådana samtal är jobbiga, men att avsluta med Stefan hör definitivt till ett av de svårare under min tid som sportchef i FFF.

STEFAN RODEVÅG HAR ingen aning om hur hans framtid kommer att se ut, om det blir fotboll på lägre nivå, om han tar ett helt annat jobb eller

– Det här är så nytt. Jag har ingen utbildning att falla tillbaka på, men det ordnar sig alltid. Kanske ett tränarjobb eller en plats i FFF:S organisati­on?

– Jag är öppen för förslag, jag stänger inga dörrar.

Det finns tre smågrabbar i Rodevåg-familjen. Tre kanske kommande Fff:are. Det handlar om Leo, 8, Olle, 6, och Axel, 3.

– Man ska väl inte säga för mycket och jag är väl inte objektiv, men det finns bolltalang hos grabbarna, säger pappa Stefan.

Har de bara fått en del av Stefans målnäsa, klokhet och spelförstå­else så har de en bra grund. Hade du kunnat tänka dig ett år till i FFF?

– Jag hade nog kört på om jag fått förfrågan. Men nu blir det inte så, säger Stefan, utan bitterhet i rösten.

Och om läget är rätt, resultatet gynnsamt och Stefan i spelbart skick, skulle det inte förvåna om Fff-tränaren Hasse Eklund ger veteranen några spelminute­r mot Frej Täby. Om inte annat, så för att fansen ska få hylla sin gamle hjälte.

En målgörare har mullrat färdigt i Falkenberg­s FF. Profilen Stefan Rodevåg, 37, får inget förnyat kontrakt. Det slutar med elva säsonger i den gula dressen.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIV ?? SLUTSPELAT. Stefan Rodevåg har spelat sin sista match för Falkenberg­s FF, om han nu inte får chansen i epilogen mot Frej Täby. Den 37-årige veteranen får inget förnyat kontrakt.
Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIV SLUTSPELAT. Stefan Rodevåg har spelat sin sista match för Falkenberg­s FF, om han nu inte får chansen i epilogen mot Frej Täby. Den 37-årige veteranen får inget förnyat kontrakt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden