Hallands Nyheter

Ingen har glömt förra Boismötet

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

”Det var inte alls så här jag tänkte mig att det skulle bli. Men det hänger ju ihop hur det har gått för laget också”

JOHAN SVAHN

Sist de mötte Gais var det proppen ur för Varberg som vann med hela 7-1. I Gais minns man matchen med fasa. – För oss som spelade då är det fortfarand­e smärtfullt, säger förre Fff:aren Dan Keat, numera i Gais.

Trots ett ledningsmå­l efter 22 minuter föll Gais tungt i vårsäsonge­ns möte mot Varberg som då var på riktigt målhumör. Kommer historien upprepa sig eller inte är frågan. Den tidigare Fff:aren Johan Svahn menar att snacket om revansch gått i laget.

– Vi var ju med om något riktigt sjukt när vi förlorade med 7-1. Så det är klart att snacket har gått om revansch, säger Johan Svahn.

FÖR JOHAN SVAHN blir det dock inget spel på lördag. En skada i höftbenet tvingade honom till operation för två veckor sedan. Nu väntar kryckor och rehab fram till försäsongs­träningen.

– Det är en sena som har släppt lite grann från benet. Det hände i somras, och jag valde att operera mig nu för att ge det större chans att bli bättre till nästa år, säger han.

– Jag skadade mig först under sommaruppe­hållet, sen gick det upp när jag slog en frispark mot BP. Det är tydligen en ganska ovanlig skada, så vi får se hur det läker, säger han.

Det är två år sedan Johan Svahn lämnade Falkenberg för Gais. Utöver skadan tycker han att årets säsong har varit en besvikelse.

– Det var inte alls så här jag tänkte mig att det skulle bli. Men det hänger ju ihop hur det har gått för laget också. Det har inte flutit på riktigt, säger han.

SÄSONGENS SISTA OMGÅNG kan bli en rafflande historia, där det är fem lag inom två poäng som kämpar för att hålla sig över kvalstreck­et. Både Bois och Gais riskerar kvalplats. Dan Keat, som också lämnade FFF för två säsonger sedan, tror inte att vårsäsonge­ns förlustmöt­e påverkar laget inför helgen.

– Vi har lite nytt blod och känner oss självsäkra, så jag tror inte vårens 7-1-förlust spelar någon roll för oss, säger Dan Keat.

Falkenberg­aren Sebastian Möller menar att förlusten mot Bois i våras är säsongens tyngsta, men inget han tänker på nu.

– Vi har tagit lärdom av den matchen, men det är helt andra förutsättn­ingar nu. Vi är ett helt annat lag nu, säger Sebastian Möller.

MÖLLER, SOM ÄR uppväxt i Falkenberg, gör sin första säsong för Gais. Totalt har det blivit åtta matcher under årets säsong, vilket han tycker är helt okej. Under uppväxten spelade Möller i Böljan innan han flyttade till Halmstad BK. Att det aldrig blivit FFF grämer honom lite.

– Det är fotboll och det ska ju klaffa rätt. Men jag trivs jättebra här i Gais. Jag har vart här i elva månader men det känns som fyra år. Det har vart hektiskt men jag har lärt mig massor, säger han.

 ?? Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK/ARKIV ?? REVANSCHSU­GNA. Johan Svahn och Gais vill ha revansch mot Varberg efter vårens förlust.
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK/ARKIV REVANSCHSU­GNA. Johan Svahn och Gais vill ha revansch mot Varberg efter vårens förlust.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden