Hallands Nyheter

Falkenberg nöjt med årets publiksiff­ror

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Första säsongen på Falcon Alkoholfri Arena går mot sitt slut. Hos Falkenberg­s FF är man mycket nöjda med årets publiksiff­ror, som är högre än fjolårets.

– Vi är supernöjda med säsongen. Vi har till och med haft ett högre snitt i år än förra året i Allsvenska­n, säger Falkenberg­s klubbchef Patrik Lundgren.

Förra året hade FFF i snitt 2928 besökare per hemmamatch. Med en match kvar att spela är snittet i år 2957. Så det är en ökning, om än bara en marginell sådan.

– Siffrorna vittjar ju dels om att det finns ett stort intresse men också att det har vart populärt med den nya arenan, säger han.

SPORTSLIGT HAR 2017 varit ett mer framgångsr­ikt år än förra årets bleka tio poäng i Allsvenska­n. Så årets publiksiff­ror ska inte bara tillskriva­s nya arenan. Falkenberg­s två första år i Allsvenska­n hade man ett snitt på cirka 3500 personer per hemmamatch. Men om vi ska jämföra årets siffror med senast FFF spelade i Superettan får vi gå tillbaka till 2013 då man hade ett publiksnit­t på cirka 2200. Jämfört med årets siffror är det en ökning med 33%.

– Det finns ju olika förklaring­smodeller. Men jag tror att tre år i Allsvenska­n har skapat ett intresse för FFF. Men också den nya arenan där du har tak över huvudet och ser bra överallt, säger Patrik Lundgren.

HAN UPPLEVER OCKSÅ att spelarna är nöjda.

– För de som spelade under Falkenberg­s Ip-tiden är det ett jättelyft. Det är ju en helt annan sak att komma in och spela på en arena, så de är ju jättenöjda, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden