Hallands Nyheter

Snudd på outhärdlig julkomedi

- TOBIAS HOLMGREN

Teamet bakom Baksmällan-sviten och den första Bad Moms – Jon Lucas och Scott Moore – verkar ha haft sju minuter helt sevärd film i kroppen när de tog itu med uppföljare­n. Dessa sju minuter, som består av en tårfylld uppgörelse mellan mor och dotter, kommer olyckligtv­is efter en timme och 20 minuter fullständi­gt bedrövlig och känslolös stan- dardkomedi av hollywoods­k löpande band-modell.

De tre omaka mammor som blev vänner i första filmen, spelade av Mila Kunis, Kristen Bell och Kathryn Hahn, förenas i denna komedi i sin stress inför två saker: Julafton, och de egna mammorna som kommit på besök.

En av mormödrarn­a är dominant, en är för nära inpå, och den tredje har bara kommit till stan för att låna pengar. Följderna blir bland annat urspårade terapisess­ioner och en fullständi­gt omotiverad suparsessi­on på ett köpcenter (vem visste att frigörelse från kärnfamilj­ens tvångströj­a behövde innefatta striptease­dans med en butikstomt­e?); i de andrum som ges mellan urartninga­rna, serveras vi ömhjärtat barnskådes­pel till stråkar – allt som hämtat från kristna, amerikansk­a dramaserie­n Sjunde himlen.

KOMEDI

BAD MOMS 2 – A BAD MOMS CHRISTMAS Regi: Scott Moore, Jon Lucas USA, 2017 (104 minuter)

DET ÄR SNUDD på outhärdlig­t. Men ... så har vi ju de där sju minuterna.

Vi har även Susan Sarandon i rollen som den ansvarslös­a mormodern, samt en glödande Christine Baranski som filmens dominerand­e lyxdam Ruth. En film med en sådan duo i sig kan aldrig få en överkorsad fyr i betyg.

Dessutom hintas det i slutetappe­n om en uppföljare med de tre äldre damerna som huvudperso­ner. Mot bättre vetande är det en Lucas/moore-produktion som jag faktiskt vågar se fram emot.

 ??  ?? JULSUPAR. Tre omaka mammor ger sig ut på ett rejält spritkalas mitt i julhandeln.
JULSUPAR. Tre omaka mammor ger sig ut på ett rejält spritkalas mitt i julhandeln.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden