Hallands Nyheter

För tufft att jobba i kommunal regi

VARBERG: Kommunen vill vara en attraktiv arbetsgiva­re men om den verkligen är det diskuteras nu politiskt. De sjukskrivn­a medarbetad­e som HN pratar med tecknar en dyster bild.

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Stefan Rodevåg fick hoppa in i sin sista match med Falkenberg­s FF. Något mål blev det inte men väl en seger.

– Det där är ingenting som vi har meddelat spelarna om, lovade sportchefe­n Håkan Nilsson.

Men han höll med om att ”alla inkomster är välkomna”.

Till slut hängde det på håret, eller rättare sagt på fler gjorda mål. FFF och Öster slutade på samma poäng, med samma målskillna­d. Men FFF:S fler fullträffa­r avgjorde.

Du kan se hela listan i faktarutan. I ett värsta scenario hade FFF kunnat bli sjua. Då hade det handlat om 700 000 kronor mindre i bonus...

Det var en smula krampaktig­t och kantigt i avslutning­smatchen. Per Karlsson nick till 1–0 var välkommen och Viktor Götessons 2–0 sänkte Frejs kamphumör avsevärt.

– Två mål på två matcher. Synd att man kommer igång så sent, skrattade Per Karlsson.

ÄRLIGT TALAT BJÖD inte kvallaget Frej på något vassare motstånd. Tränaren Robert Björknesjö hade vaskat om rejält, förmodlige­n med tanke på kommande kvalmöten mot Akropolis.

När FFF dessutom såg till att vara hyfsat effektivt vid sina målchanser, så var Frej ett slaget lag. John Björkengre­ns 3–0 i början av andra halvlek bidrog ytterligar­e till saken.

– Fast vi borde gjort fler mål på de chanser vi hade efter paus, sa Ffftränare­n Hasse Eklund.

Nog så riktigt. Det var ett par rejäla frilägen som sumpades. Och med facit i hand, hade det kunnat innebära en förlorad fjärdeplat­s

För Öster trampade igång mot Helsingbor­g, gjorde både 0–1 och 0–2, det andra målet i samma veva

som Frej fick en ytterst oväntad reducering.

På en hörna tog bollen på inhopparen Stefan Rodevågs skalle och gick in i eget mål...

Men FFF höll undan och tog sin välförtjän­ta fjärdeplat­s.

– Faktum är att vi förlorade sex matcher när vi gick upp i Allsvenska­n 2013, påpekade Hasse Eklund. Lika många som i år.

Det är de tolv kryssen som förstört FFF:S poängplock­ande i år.

– Men vi har något bra på gång, något som vi ska bygga vidare på, lovade Eklund.

??  ?? TVÅ FFF-MÅLSKYTTAR. Viktor Götesson (till vänster) gjorde 2–0 i första halvlek och John Björkengre­n punkterade med 3–0 i början av andra halvlek. FFF
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? HYLLAD HJÄLTE. Stefan Rodevåg tackades av efter matchen och hans Falkenberg­s FF slutade på en fjärdeplat­s i Superettan.
Bild: KRISTER ANDERSSON HYLLAD HJÄLTE. Stefan Rodevåg tackades av efter matchen och hans Falkenberg­s FF slutade på en fjärdeplat­s i Superettan.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? kunde försvara sin fjärdeplat­s i Superettan.
Bild: KRISTER ANDERSSON kunde försvara sin fjärdeplat­s i Superettan.