Hallands Nyheter

Eriksson (M) lämnar redan i vår

- YVONNE PERSSON 076-137 16 87 yvonne.persson@hn.se

Mats Eriksson (M), Region Hallands högste politiker, kommer att lämna sina politiska uppdrag redan den 31 mars nästa år. Dagen efter börjar han i stället jobba som senior konsult på kommunikat­ionsbyrån Reformklub­ben.

”Det är roligt att få spänna bågen med ett nytt uppdrag”

MATS ERIKSSON (M) regionstyr­elsens ordförande

– Jag kommer fortsätta jobba med hälso- och sjukvårdsf­rågor, men opolitiskt och på uppdrag av olika kunder, som företag och organisati­oner. Jobbet är på heltid och jag börjar med att veckopendl­a till Stockholm, berättar han.

Mats Eriksson avslöjade redan i somras att han inte kommer att kandidera till nästa val, vare sig till region, kommun eller riksdag. Planen var då att sitta kvar mandatperi­oden ut, det vill säga hela 2018.

– Erbjudande­t från Reformklub­ben kändes spännande. Efter så många år som förtroende­vald är det roligt att få spänna bågen med ett nytt uppdrag, konstatera­r Eriksson nu.

VEM SOM TRÄDER in som regionstyr­elsens ordförande från den 1 april kommer att avgöras vid ett fyllnadsva­l i den moderata regiongrup­pen den 22 november. Nominering­arna till de halländska moderatern­as region- och kommunlist­or inför valet 2018 görs dock först i januari.

Mats Eriksson har varit regionens, och tidigare landstinge­ts, ledande sjukvårdsp­olitiker i 14 år och även hunnit med en mängd politiska uppdrag inom hemkommune­n Varberg och på nationell nivå. Totalt har det blivit 27 år som förtroende­vald, varav 20 på heltid.

Reformklub­ben uppger på sin hemsida att de bland annat jobbar med att påverka politiska beslut, driva opinion och leda förändring­sprocesser.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden