Hallands Nyheter

Alla borde ha en drulleförs­äkring – inte minst jag

- CECILIA WERNER

Katten drack ur blomvasen. Såklart välte den. Såklart torkade jag upp kring högen av mappar och gammalt mög som låg bredvid. Såklart upptäckte jag inte förrän ett dygn senare att under mög-högen låg min dator, simmande i gammalt blomvatten.

Behöver jag säga att den nu ligger i ett risbad men inte visar några som helst livstecken? Prognos: jäveldålig. Den är fyra år, datorn. För fyra år sedan råkade nämligen en av mina avkommor välta ett glas äppeldryck i min dåvarande dator så jag fick en ny på försäkring­en. Därför känns det sådär att kontakta mitt försäkring­sbolag och stamma fram att jo, nu är det så att min katt har...

NI VET DEN där kommentare­n man hör ibland, lite fram-muttrad: ”Här går man och betalar försäkring­spremier månad efter månad och år efter år, utan att ha någon nytta av det”. Följt av ett: ”Jaja, det är ju bra att det finns om olyckan skulle vara framme men tänk vad pengar de tjänar, bolagen.”

Behöver jag säga att den nu ligger i ett risbad men inte visar några som helst livstecken?

Jag vill bara här och nu träda fram och lägga korten på bordet: Det är till mig pengarna går. Så ni vet.

Låt mig bara ta ett axplock av vad som drabbat det här hushållet de senaste åren: Fyra förstörda datorer (tre av vätska, en av fallskada). En stulen dator. Tre skrapade bilsidor (alla tre bilar körda av mig) (vill bara betona att ingen människa kom till skada) (och berätta att jag är för tidigt född) (det kan påverka förmågan till avståndsbe­dömning) (har jag hört). Tre par förstörda glasögon. En dieselbil tankad med bensin. En son huggen med yxa i handen (av annat barn) så det blev ärr. En sjuk son i Thailand. En vrålsjuk dotter i Singapore (= 4 dygn på privatsjuk­hus + flyg med businesscl­ass hem). Inte ens jag, som ändå såg fakturan, kan förstå hur mycket vård kostar när den inte är subvention­erad.

JAG STANNAR DÄR. Fast jag inte ens nämnt de sjuka valparna... Men ni ser. Det finns de som har nytta av sina försäkring­ar. Och som inte kan med och ringa och berätta om kattskräll­et.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden