Hallands Nyheter

Böljan blåst på poäng

Den poängen var supervikti­g. Böljan är över strecket! Men Wilma Persson Gullqvist kunde fått fixa tre poäng om allt hade gått lagets väg.

- MATILDA MARTINSSON

Böljan strider match för match för att behålla sin plats i Elitettan. Mötet mot Uppsala gav ett steg upp för att i sista omgången ha allt i sina egna händer men en avblåsning på stopptid irriterade

Domaren var snabb på att blåsa frispark för Uppsala när Wilma Persson Gullqvist precis snott åt sig bollen och skapat sig ett friläge i straffområ­det.

– Målvakten snubblade på sig själv, det här kändes som en förlust, sa Wilma besviket efter matchen.

MEN BÖLJAN KUNDE åka hem med en viktig poäng som flyttade dem ovanför det viktiga strecket efter att Holmalund förlorat mot Kalmar. Det är dock en tät strid hela vägen in för ett nytt kontrakt.

– Matchen kändes som en halvförlus­t, med lite mer flyt kunde det blivit seger men med lite oflyt hade det kunnat bli förlust. Uppsala var ett spelskickl­ig lag och jobbade kant till kant medan vi inte riktigt hängde med, sa Böljans tränare Tobias Barin efter matchen.

Matchen hade ett högt tempo från start och det sköts flera långskott, inlägg och hörnor från båda lagen. Men Böljan hamnade ändå lite för ofta efter i både löpningar och beslut.

UTDELNING BLEV DET ändå tillslut på vänsterkan­ten med Wilma PG och Alexandra Franzén i spetsen. Ett inlägg av Wilma öppnade upp för läge i ett pressat straffområ­de och Böljan tog ledningen med 1–0 genom Franzén.

I slutminute­rna kvitterade Uppsala.

– Vi hade behövt ha med oss ledningen ii i andra men jag tyckte vi krigade på bra. Jag gillade viljan och inställnin­gen även fast vi rest långt och blivit lite slöa i huvudet. Matcherna i Elitettan kräver mycket förplaneri­ng och det går inte att vinna en match utan att kunna ge hundra procent i allt. Men jag tycker att vi helt klart är värda en plats, sa Tobias.

För Böljans del startade andra halvlek väldigt bra och efter ett kanonskott av Vilma Rydell utanför straffområ­det tog Böljan ledningen igen. Uppsala fortsatte att trycka på och 2–2-målet kom efter en rörig situation i straffområ­det,

Men det var Böljan som i slutskedet hade chansen att avgöra matchen och förbättra förutsättn­ingarna för sista omgången…

”Målvakten snubblade på sig själv, det här kändes som en förlust.” WILMA PERSSON GULLQVIST

I MATCHMINUT 94 tappade Uppsalas målvakt greppet om bollen i straffområ­det samtidigt som Wilma PG var där och jagade. Hon lyckades få med sig bollen mot öppet mål men situatione­n var tajt, målvakten föll och domaren blåste frispark.

– Det var en hel del frustratio­n på plan efter den händelsen, målvakten snubblade ju på sig själv. Jag tyckte vi inte riktigt kom upp på vår nivå, vi var tillbakapr­essade och hela tiden ett steg efter. Nu hoppas jag att konkurrent­erna ska göra sitt jobb så vi håller oss kvar, sa Wilma.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN/ARKIV ?? VAR PÅ VÄG ATT NÄTA. Wilma Persson Gullqvist blev avblåst på övertid, när hon hade drömläge att pricka in 3–2. Men krysset förde ändå Böljan över nerflyttni­ngsstrecke­t.
Bild: ROBERT BOMAN/ARKIV VAR PÅ VÄG ATT NÄTA. Wilma Persson Gullqvist blev avblåst på övertid, när hon hade drömläge att pricka in 3–2. Men krysset förde ändå Böljan över nerflyttni­ngsstrecke­t.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden