Hallands Nyheter

Jodå, Rodevåg satte punkt med ett mål!

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Fansens Rodevåg-ramsan kom tidigt i andra halvlek. Och med knappa kvarten kvar, så fick Stefan Rodevåg kliva in, för sin sista match i Fff-tröjan.

I flera minuter skanderade publiken Fff-veteranens egen sång. Och nog försökte medspelarn­a hitta honom i boxen, se till att servera Stefan en chans till ett sista mål.

Han fick ett fint tillfälle på en lång hörna, men Frej-försvaret täckte.

Han försökte med en bicycleta, men träffade inte.

HAN FICK TVÅ försök i nära håll framför mål, återigen täckt av Frejförsva­rare.

Och när sedan matchens sista mål kom, så var det en Frej-reducering till 3–1, med Stefan Rodevåg sist på bollen...

– Jag var där på hörnan, och det kan mycket väl ha varit jag som skarvade in den, erkände Stefan i omklädning­srummet efter matchen.

En gång målskytt, alltid målskytt. Fast självmål var kanske inte tanken.

VI KOLLADE REPRISBILD­ERNA från Cmore och jo, nog är det Rodevåg som skarvade in Frejs hörna.

Men vad gjorde det? Hemmapubli­ken brydde sig mindre. Det var ju med facit i hand ingen skada skedd, mer än att Hampus Nilsson inte fick hålla nollan.

Och firandet efteråt blev stort. Stefan Rodevåg hissades av sina lagkamrate­r, framför hemmaklack­en och sedan tog han farväl under en lång runda runt planen, med sina tre smågrabbar i släptåg.

– DET HÄR är stort, tårarna var inte långt borta, erkände han efteråt.

Och var det inte så att ögonen blev glansiga igen?

Det slutade med 394 A-lagsmatche­r och 148 mål för Stefan Rodevåg i Fff-tröjan. Mäktigt!

?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? TÅRFYLLT FARVÄL. Stefan Rodevåg tackar för sig efter 394 A-lagsmatche­r och 148 mål för Falkenberg­s FF.
Bild: KRISTER ANDERSSON TÅRFYLLT FARVÄL. Stefan Rodevåg tackar för sig efter 394 A-lagsmatche­r och 148 mål för Falkenberg­s FF.