Hallands Nyheter

Lynn Carlsson nöjd med sitt veckoslut

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Träningen ger resultat för Lynn Carlsson. Men än så länge saknas det lilla extra som krävs för de högsta placeringa­rna.

I helgen placerade hon sig på en delad 30:e plats i Fatima Bint Mubarak Ladies Open i Abu Dhabi efter sju under par totalt.

Tävlingen är en del av damernas Europatour och placeringe­n innebar en prischeck på runt 40 000 kronor.

– Jag är nöjd med veckan. Det känns skönt att få ett kvitto på träningen har gett resultat, sa Lynn Carlsson.

– Jag har lagt mycket tid på järnspelet in till green och på puttning. Det är det jag behöver vässa till.

LYNN INLEDDE TÄVLINGEN med en runda på 70 slag och följde upp det med en runda på 72 vilket innebar att hon klarade kvalgränse­n. Dag tre stämde det mesta för Lynn och hon gick runt på 67 slag, fem under par.

– Jag satte mig i väldigt bra lägen dag tre och fick rulla i lite birdies, sa hon.

Dag fyra hade bollen inte lika lätt att hitta hålet och Lynn noterades åter för en runda på 72 slag.

– Jag fick inte riktigt samma flow sista dagen och gav inte mig själv några bra birdiechan­ser. Det är på green det avgörs. Puttarna måste trilla i, sa hon.

Trots att birdieputt­arna inte ville trilla i sista dagen var Lynn nöjd med spelet.

– Det är klart att man vill få ut det där lilla extra. Men det handlar ju om timing, vilken vecka det klickar. Men det känns som att spelet är på god väg.

– Jag gillar banan vi spelade på här. Den kräver att man placerar bollen bra från tee, vilket är en av mina starka sidor. Samtidigt går det att skjuta låga scorer här, sa hon.

ÄN ÅTERSTÅR TRE tävlingar på Europatour­en innan golfåret 2017 skall summeras. För Lynns del har året inneburit både upp- och nedgångar.

– Jag vann min första proffssege­r när jag vann match-sm i somras. Sen har jag missat vissa saker som jag siktat på. Som att spela en major till exempel. Men jag får säkert fler chanser framöver. Än så länge är jag nöjd med säsongen.

Tre svenskor slutade bland de tio bästa i Europatour­tävlingen i Abu Dhabi. Bäst var Camilla Lennarth som med 67 slag sista dagen avancerade till tredje plats på 16 under par – två slag bakom vinnaren Aditi Ashoks.

LINDA WESSBERG KOM femma på 13 under par och Pernilla Lindberg blev delad sexa ytterligar­e ett slag bakom.

Ashoks höll undan till säsongens tredje seger på Europatour­en, trots en fyrputt på det näst sista hålet.

– Jag spelade okej hela dagen även om jag inte gjorde så många birdies som jag ville. Jag vet inte vad som hände på näst sista hålet men jag var inte nervös, utan det var mer att jag tappade skärpan, sade den 19-åriga indiskan.

 ?? Bild: GÖRAN SÖDERQVIST ?? GODA SLANTAR. Lynn Carlsson placerade sig på delad 30:e plats under helgens tävling i Abu Dhabi. Det gav 40 000 kronor i kassan.
Bild: GÖRAN SÖDERQVIST GODA SLANTAR. Lynn Carlsson placerade sig på delad 30:e plats under helgens tävling i Abu Dhabi. Det gav 40 000 kronor i kassan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden